Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

Türk Öğrenciler Çin’de Teknoloji Yarışmasında Ödülleri Topladı

Posted on 17 Haziran 2026 By Ece Yıldız

Küresel teknoloji arenasında Türk gençleri önemli bir başarıya imza attı. Türkiye’den gelen üniversite öğrencileri, dünyaca ünlü teknoloji firması Huawei’nin bilişim teknolojileri yarışmasının finallerine katılarak ödül kazandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinliğe 49 farklı ülke ve bölgeden toplamda 177 öğrenci ekibi katılma hakkı elde etti.

Öğrenciler, “ağ”, “bulut”, “bilgisayar teknolojisi” ve “inovasyon” gibi çeşitli kategorilerde projelerini sergiledi. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden bir ekip, “ağ” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden gelen bir başka grup ise “bulut” alanında ikincilik elde ederken, Karadeniz Teknik Üniversitesi ekibi “bilgisayar” kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Ayrıca, Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden öğrencilerin oluşturduğu bir ekip, “Çayönü AI-VR projesi” ile inovasyon dalında ikinciliğe layık görüldü. Bu proje, Diyarbakır’daki neolitik döneme ait olan Çayönü Höyüğü’nü yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak dijital ortamda yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Proje, arkeolojik verileri ve akademik kaynakları entegre ederek kullanıcıların ilgiyle deneyimlemesini sağlıyor.

Dünya genelinde toplamda 220 bin öğrencinin başvurduğu bu prestijli yarışmada Türk ekiplerinin elde ettiği başarılar, onların hem teorik hem de pratik becerilerini sergileme fırsatı sundu. Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Selçuk Ünal, kazanan öğrencilerle telefonla görüşerek tebriklerini iletti ve başarılarının devamını diledi. Ayrıca Türkiye’nin Guangcou Başkonsolosu Adnan Hayal de finaller sırasında Türk öğrenci grubunu desteklemek için yanlarında bulundu.

Yarışmanın ödül töreni, Huawei’nin merkezinin bulunduğu Şıncın şehrinde gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Huawei Bilişim Teknolojileri Stratejisi ve İş Geliştirme Bölümü Başkanı Ritchie Peng, bu tür etkinliklerin şirketin sürdürülebilir sosyal ve çevresel gelişime olan bağlılığını gösterdiğini ifade etti. Peng ayrıca yarışmanın rekabet yoluyla öğrenmeyi teşvik eden bir platform sağladığını vurguladı.

17 Haziran 2026

Yusuf Arslan

Dolu, Eğitim, Ekonomi, Haber, Sağlık, Tanıtım, Teknoloji, Tiktok, Yangın

Yazı gezinmesi

Previous Post: Ankara’da Alçı Fabrikasında Yangın Paniği: Bir Çalışan Mahsur Kaldı

Related Posts

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Eylemleri Hukuk Sisteminde Tartışmalara Yol Açtı Eğitim
Milletvekili Eşine Fakirlik Belgesi Düzenlenmesi Tepki Çekti Eğitim
Murat Emir’den DSP İddialarına Sert Tepki: “Kabalık” Eğitim
Erik Rekoltesi 4 Kat Artarak Davul Zurna Eşliğinde Hasat Edildi Eğitim
Macron’un Eşine Attığı Tokadın Nedeni Ortaya Çıktı! İranlı Oyuncuyla Gizli Mesajlar İfşa Oldu Eğitim
Göksel: Rüyalar da şarkılar gibi Eğitim

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
istanbul escort
Office Lisans Satın Al