Skip to content

Valderramarama | Gündem ve Bilgi

Valderramarama: haberler, gündem ve farklı konulardan içerikler

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Haber
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Reklam
  • Home
  • Haber
  • Pusula Portföy’ün ardından şimdi de Tera Portföy: İki fonu temerrütte, altı fonda para 10’uncu iş günü ödenecek

Pusula Portföy’ün ardından şimdi de Tera Portföy: İki fonu temerrütte, altı fonda para 10’uncu iş günü ödenecek

Gizem Aksoy 18 Eylül 2026

Başlatılan soruşturma sonrası Pusula Finans Holding’i bünyesine katan Tera Portföy Dördüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon’da birim pay değeri hesaplama sıklığı ayda bire indirildi, satım bedellerinin yatırımcılara ödenme süresi 10 iş gününe çıkarıldı. Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen yaşanan sürecin “geçici bir likidite sıkıntısından” ibaret olduğunu belirtti.

Tera Portföy Dördüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon’un katılma payı satım ve iade esaslarında değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeyle fonun birim pay değeri hesaplama sıklığı değiştirilirken, yatırımcılara yapılacak ödemelerin süresi de yeniden belirlendi.

Dünya gazetesinin haberine göre Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 28 Ağustos 2026 tarihli ve 52/1589 sayılı kararı kapsamında yapılan değerlendirmede, fon portföyünün likidite yapısı, portföydeki varlıkların mevcut piyasa koşullarındaki işlem hacmi ve katılma payı iade taleplerinin portföy üzerindeki etkileri dikkate alındı.

Bu kapsamda, fonun likidite riskinin daha etkin yönetilmesi, iade taleplerinin sağlıklı şekilde karşılanması ve portföy varlıklarının yatırımcıların aleyhine sonuç doğurabilecek koşullarda elden çıkarılmasının önüne geçilmesi amacıyla uygulamalar yeniden düzenlendi.

Birim pay değeri ayda bir hesaplanacak

Yeni uygulamaya göre fonun birim pay değeri ayda bir kez, her ayın 15’inci günü hesaplanacak. 15’inci günün tatil gününe denk gelmesi halinde hesaplama takip eden ilk iş gününde gerçekleştirilecek.

Katılma payı satım talimatları ise her iş günü alınmaya devam edecek. Yatırımcıların ilettiği satım talepleri, değerleme gününde hesaplanacak birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

Satım bedellerinin yatırımcılara ödenme süresi de değiştirildi. Buna göre ödemeler, ilgili fiyat hesaplama tarihini takip eden 10’uncu iş gününde yapılacak.

Fonun önceki uygulamasında birim pay değeri her iş günü hesaplanıyor, satım talimatları her iş günü kabul ediliyor ve satım bedelleri T+2 iş gününde ödeniyordu.

Pusula Portföy’den yatırımcıları ilgilendiren açıklama: Bazı yatırım fonlarının katılma payı iade ödemelerinde temerrüt durumu oluştu

Yeni dönem 16 Eylül’de başlıyor

Tera Portföy tarafından yapılan açıklamaya göre yeni uygulama, 16 Eylül 2026 saat 13.31’den itibaren iletilecek katılma payı satım talimatları için geçerli olacak.

“Planlı, kasıtlı ve organize bir spekülatif atağa maruz kalıyoruz”

Konuya ilişkin açıklama yapan Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, Tera Grubu’nun son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle “planlı, kasıtlı ve organize bir spekülatif atağa” maruz kaldığını savundu. Tezmen, yaşanan durumun portföy yönetim şirketinin belirli fonlarında ortaya çıkan geçici bir likidite sıkıntısından ibaret olduğunu belirterek, grubun faaliyetlerinin sürdüğünü ifade etti.

Tekneyle yurt dışına kaçtığı iddia edilen Pusula Portföy Başkanı Muhammet Yarız tutuklandı!

Pusula Portföy’den yatırımcıları ilgilendiren açıklama: Bazı yatırım fonlarının katılma payı iade ödemelerinde temerrüt durumu oluştu

Emre Tezmen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tera Grubu olarak, çeyrek asrı aşan kurumsal duruşumuzla sermaye piyasalarımızda milli bir finans gücü inşa etmek, piyasa istikrarını korumak ve yatırımcılarımızın güvenliğini sağlama misyonuyla hareket ediyoruz.

Son dönemde sektörümüzde zorluk yaşayan Pusula Finans Holding bünyesindeki finansal kuruluşların ve bu kurumlara güvenen binlerce tasarruf sahibinin mağdur olmaması adına, Tera Grubu olarak büyük bir sorumluluk üstlendik. Sistem kilitlenmesin, vatandaşımız zarar görmesin ve ülkemizin finansal altyapısı sarsılmasın diye hiçbir kişisel veya kurumsal ikbal kaygısı gütmeden elimizi taşın altına koyduk.

Ancak ne yazık ki, milletimiz ve finansal sistemimiz adına üstlendiğimiz bu tarihi sorumluluğun hemen ardından; malum şer odaklarının son derece planlı, kasıtlı ve organize bir spekülatif atağına maruz kalmış bulunmaktayız.

İçinde bulunduğumuz bu durum; herhangi bir yerli ya da yabancı finansal kuruluşun tek başına altından kalkamayacağı, tüm piyasayı sirayet altına alma riski taşıyan, olmadık ve emsalsiz büyüklükte yıkım amaçlayan spekülatif bir ataktır.

Finans piyasalarımızda küresel ve geleneksel vesayet odaklarına karşı, yerli ve milli bir anlayışın dengeleri değiştirmesi kritik bir dönüm noktasıdır. Tera Grubu olarak bizler, geliştirdiğimiz yerli finansal modellerle tarihte ilk kez küçük yatırımcımızın ve yerli tasarruf sahibimizin piyasadaki gücünü artırdık.

Açıkça belirtmek isterim ki; bugün karşı karşıya olduğumuz bu devasa saldırının arkasındaki temel sebep, yerli ve milli bir iradenin piyasada derinleşmesi ve milletimizin öz evlatlarının kendi ekonomisinde söz sahibi olmasıdır. Yaşanan bu durum, esasen Portföy Yönetim Şirketimizin belirli fonlarında yaşanan geçici bir likidite sıkıntısından ibarettir.

Türkiye’nin en yüksek sermayeli portföy yönetim şirketi ve en köklü aracı kurumunu bünyesinde barındıran Tera Ailesi, devasa finansal gücü ve sarsılmaz yapısıyla bir bütündür; tüm şirketlerimiz faaliyetlerine aralıksız ve eksiksiz devam etmektedir.

Biz geçmişte de benzer spekülatif hamlelerle, kurgulanmış baskılarla karşı karşıya geldik; ancak her defasında bu badirelerin altından alnımızın akıyla kalkmasını bildik. Ben ve ekibim, bu zorluğun da üstesinden gelecek tüm hazırlıkları yaptık, gerekli önlemleri aldık; eylem planlarımızı adım adım uygulamaya koyuyoruz.

Şunun iyi bilinmesini isterim ki; Grubumuza yönelik bu spekülatif ataklar sürerken, bu süreçte sorumluluk almaktan kaçınan veya sessiz kalanların tutumu bizim kararlılığımızı sarsamayacak; aksine mücadele azmimizi ve direncimizi daha da pekiştirecektir.

Biz sadece şirketlerimizi yönetmek için değil; milletimizin hakkını korumak, Türkiye sermaye piyasasının geleceğini inşa etmek ve ülkemize hizmet etmek adına yola çıktık. Zor zamanlarda sorumluluk almaktan ve memleket yükünü göğüslemekten hiçbir zaman çekinmedik, bugün de çekinmiyoruz. Bizim mücadelemiz sadece finansal göstergelerden ibaret değildir; bu mücadele Türkiye’nin finansal ve ekonomik bağımsızlık mücadelesidir. Karşı karşıya kaldığımız bu saldırı; grubumuzun direncini ve ilkeli duruşunu asla sarsamayacaktır. Biz kocaman bir aileyiz. Dışarıda yürütülen bu spekülatif hamlelere karşı tüm yatırımcılarımızın dik duracağına ve milletimizle bütünleşerek bu süreci aşacağımıza inancım tamdır.

Buradan açıkça ifade etmek isterim ki: Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun ülkemizin bağımsızlığı için gece gündüz çalışan ekibine olan saygım, sevgim ve inancım sonsuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği milli vizyon doğrultusunda, sadece finansal alanda değil, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her platformda ve her sorumluluk kademesinde yerli ve milli duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.

Sermaye Piyasası Kurulu başta olmak üzere ilgili tüm düzenleyici ve denetleyici kurumlarımızın, piyasa düzenini, finansal istikrarı ve yerli yatırımcının hakkını gözeterek bu olağan dışı hareketlere karşı gerekli adımları atacağına inanmak istiyoruz.

Biz buradayız; Türk ekonomisi için, milletimizin refahı için, Türkiye’nin yarınlarında daha büyük sorumluluklar üstlenmek ve bu ülkeye her alanda hizmet etmek için kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Sermaye piyasamızın ve grubumuzun alçakça kurgulanan bu spekülatif saldırılardan da güçlenerek çıkacağına olan sarsılmaz inancımla, tüm çalışma arkadaşlarıma, sabır gösteren kıymetli yatırımcılarımıza ve bizlere güvenen vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”

( ALINTI www.dunya.com/sirketler/tera-portfoy-fonunda-satim-talimatla… )

The post Pusula Portföy’ün ardından şimdi de Tera Portföy: İki fonu temerrütte, altı fonda para 10’uncu iş günü ödenecek first appeared on .

Post navigation

Previous İbrahim Turhan hakkında soruşturma başlatıldı
Next Şirketlerin yapay zeka maliyetini düşürebilecek yeni model: Koa

Related Stories

Yunanistan ve Mısır’dan Türkiye’ye karşı anlaşma kararı

Yunanistan ve Mısır’dan Türkiye’ye karşı anlaşma kararı

25 Ekim 2026
Sınırda şok yakalama! Ceketinin içine binlerce euro saklamış

Sınırda şok yakalama! Ceketinin içine binlerce euro saklamış

25 Ekim 2026
Aydın’da yerel yönetimler 83 proje yürüttü, Didim Belediyesi ilk sırada yer aldı

Aydın’da yerel yönetimler 83 proje yürüttü, Didim Belediyesi ilk sırada yer aldı

25 Ekim 2026

Kategoriler

  • Eğitim (493)
  • Ekonomi (119)
  • Haber (260)
  • Sağlık (64)
  • Tanıtım (7)
  • Teknoloji (16)

Son Yazılar

  • Yunanistan ve Mısır’dan Türkiye’ye karşı anlaşma kararı
  • Sınırda şok yakalama! Ceketinin içine binlerce euro saklamış
  • Aydın’da yerel yönetimler 83 proje yürüttü, Didim Belediyesi ilk sırada yer aldı
  • YÖK Başkanı Özvar, Going Global 2026 için İngiltere Büyükelçisi Anderson ile görüştü
  • HSK’den başsavcı ve başsavcı vekillerinin adli işlere katılımına ilişkin iki ilke kararı
  • Van Gogh’un 100 yıllık şifresi çözüldü
  • Netanyahu’dan İran talimatı! ‘Trump işi bitirmeye hazır’
  • General Motors’tan yapay zeka hamlesi: Otomobillerin üretim süresi 2 yıla iniyor
  • Denizden 14 milyon dolarlık servet toplandı: En çok satın alan ülkeler belli oldu
  • Uçakta yılan paniği! 40 santimetrelik yılan nedeniyle sefer iptal edildi
  • Ağrı Valisi Bozkurt, 472 milyon TL’lik taşkın kontrol çalışmalarını inceledi
  • Shadow of Mordor’un meşhur Nemesis sistemi Red Dead Redemption 2’ye eklendi
  • Bursa İznik’te selde mahsur kalan 3 yaşlıyı itfaiye ve jandarma kurtardı
  • Biga’da sağanakta çöken yol 18.30’da tekrar açıldı; Gelibolu’da tekneler karaya vurdu
  • Bolat, Brüksel’de SKDM ve e-ticaret düzenlemelerini görüştü
  • Gazze’nin sessiz çığlığı: Sumud sahneye çıkıyor
  • Türk müziğinin usta ismi Alpay son yolculuğuna uğurlanıyor: Cenaze töreni programı belli oldu
  • Güneşin izlerini hafifletin: Yaz sonrası 7 cilt bakımı önerisi
  • Erken Teşhis Neden Önemlidir?
  • Dron saldırısında hasar gören Banda bu kez fırtınaya yakalandı; Karadeniz’de karaya oturdu
  • Antalya Limanı’nın 554 yıllık liman zinciri Vatikan’da
  • 15 barodan Halk TV’ye kayyım atanmasına ortak tepki
  • TBMM Genel Kurulu’nda kritik seçim: KVKK’nın yeni üyeleri belli oldu
  • Soma Termik Santrali’nde devir sağlanamadı, 710 işçi ücretsiz izne çıkarıldı
  • Vatikan’dan yeni açıklama: Akciğer kanseri teşhisi konulan Papa Leo’nun son durumu



Yandex Metrica


You may have missed

Yunanistan ve Mısır’dan Türkiye’ye karşı anlaşma kararı

Yunanistan ve Mısır’dan Türkiye’ye karşı anlaşma kararı

25 Ekim 2026
Sınırda şok yakalama! Ceketinin içine binlerce euro saklamış

Sınırda şok yakalama! Ceketinin içine binlerce euro saklamış

25 Ekim 2026
Aydın’da yerel yönetimler 83 proje yürüttü, Didim Belediyesi ilk sırada yer aldı

Aydın’da yerel yönetimler 83 proje yürüttü, Didim Belediyesi ilk sırada yer aldı

25 Ekim 2026
YÖK Başkanı Özvar, Going Global 2026 için İngiltere Büyükelçisi Anderson ile görüştü

YÖK Başkanı Özvar, Going Global 2026 için İngiltere Büyükelçisi Anderson ile görüştü

25 Ekim 2026
| DarkNews by AF themes.