Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

9 İlde Geçmişe Darbe: Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Posted on 15 Mayıs 202617 Mayıs 2026 By Ece Yıldız

Türkiye’nin 9 ilinde gerçekleştirilen büyük bir operasyonla, tarihi eserlerin yurt dışına kaçırılmasını sağlayan ve 204 milyon TL’lik para trafiği yöneten bir suç örgütü çökertildi. Konya merkezli olarak düzenlenen operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinasyonu altında gerçekleşti.

Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bu şebeke, ABD, Hollanda ve İsviçre’deki müzayede evleri ile sıkı bağlantılar kurarak çalışıyordu. Yapılan teknik ve fiziki izleme çalışmaları sonucunda, suç örgütünün büyük ölçekli tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ve bu kapsamda 204 milyon TL tutarında para transferi gerçekleştirdiği belirlendi. İncelemelerde, suç örgütünün yurt dışındaki müzayede evleri ve yabancı şirketlerle kirli ilişkiler içinde olduğu saptandı.

Yapılan operasyon sonucunda, 31 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Eş zamanlı baskınlar neticesinde, 27 kişi yakalandı. Ancak 4 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi. Operasyon kapsamında, baskın yapılan adreslerde 417 tarihi sikke, 154 tarihi obje, 3 antik kitap, 10 dedektör ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 10 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğer 11 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bu operasyon, Türkiye’nin tarihi eserlerin korunması konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Eğitim

Yazı gezinmesi

Previous Post: Gençlik ve Spor Bakanlığı 2.610 Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayınladı
Next Post: Ekip Otosuyla Nikah Törenine Gelen Polis Çiftinin Mutlu Günü

Related Posts

Saadet Partisi’ne Kayyum Talebi Mahkeme Tarafından Reddedildi Eğitim
CHP Lideri Özgür Özel’in WhatsApp Yazışmaları İçin Çağrı: “Bütün Delilleri İstiyoruz!” Eğitim
Türkiye’nin En Gözde Manzarasına Sahip Rüzgar Enerji Santrali 735 Milyon Liraya Özelleştirildi Eğitim
Aydın’da Feci Kaza: Öğretmen ve 6 Öğrenci Dereye Uçtu Eğitim
Çay Stoklama İhtiyacı: İklim Krizi ve Ekonomik Zorluklar Eğitim
İngiltere’de Başbakan Starmer’a İstifa Baskısı: Kabinedeki Ayrışmalar Derinleşiyor Eğitim

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
Office Lisans Satın Al