Yapay zeka, kodlama yarışmasında insana yenildi

Polonyalı Programcı OpenAI Yapay Zeka Modelini Yendi

Polonyalı bir programcı, kısa süre önce belki de imkansız bir şeyi başardı ve OpenAI’nin gelişmiş bir yapay zeka modelini, kafa kafaya bir kodlama yarışmasında yendi. Ancak 10 saatlik maraton onu “tamamen bitkin” bıraktı.

Polonya’dan kodlama uzmanı Przemysław Dębiak, yarışma rumuzuyla “Psyho”, Tokyo’daki 2025 AtCoder Dünya Turu Finale’sindeki “Heuristik Yarışması”nda OpenAI’ın özel yapay zeka modelini geride bırakarak birinciliği kazandı.

Rekabetçi programlama yarışmalarına ev sahipliği yapan ve küresel sıralamaları koruyan Japon platformu AtCoder, büyük bir dünya şampiyonasında bir yapay zeka modelinin doğrudan en iyi insan programcılarla yarıştığı ilk yarışmayı düzenledi. Etkinlik sırasında, ChatGPT’nin üreticisi sponsor olarak katıldı ve bir yapay zeka modelini “İnsanlar ve Yapay Zeka” başlıklı özel bir gösteri maçına soktu. Yapay zeka, yorulmayan doğasına rağmen, bu defalık insanlara yenildi ve ikinci oldu.

İnsanlar için Hala Umut Var Mı?

Yarışmanın final sonuçlarına göre Psyho 1.812.272.558.909 puanla yarışı tamamlarken, OpenAI’nin modeli 1.654.675.725.406 puan aldı; bu da yaklaşık %9,5’lik bir fark anlamına geliyor. OpenAI’nin o3’e benzer özel simüle edilmiş akıl yürütme modeli olan yapay katılımcısı, yıl boyunca süren sıralamalarda yeterlilik kazanan 10 diğer insan programcıyı geride bırakarak genel klasmanda ikinci oldu.

Related Posts

Chopard yaza iddialı bir giriş yapıyor

Chopard’ın zarif ve seçkin çizgileriyle tanınan Alpine Eagle serisi, bu yaz radikal bir değişimle karşımızda. Marka, 41 mm’lik sportif ve şık modellerine ilk kez bu denli iddialı renkler kattı. Maritime Blue ve Rock Jasmine tonlarındaki yeni modeller …

Gökbilimciler Kara Deliklerin Oluşumunda Alışılmadık Bir Yöntem Keşfetti: Evrenin En Büyük Gizemlerinden Biri Çözülüyor

Kara delikler, evrenin en gizemli ve en güçlü kozmik yapıları olarak bilim insanlarının uzun yıllardır en çok merak ettiği konulardan biri. Ancak NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu’nun sağladığı son veriler, kara deliklerin oluşum sürecine dair bugüne kadar bilinenlerin dışında, alışılmadık bir yolun varlığını ortaya koydu.

250 milyon yıl sonra, Dünya tek bir süper kıta haline gelebilir

Bilim insanlarına göre, kıtaların yavaş ama sürekli hareketi Dünya’nın gelecekte yeniden dev bir süper kıta haline gelmesine neden olabilir. Ve bu jeolojik süreç, iklim ve yaşam koşulları üzerinde de önemli etkiler yaratabilir.

Tarihte ilk: Bir güneş sistemi doğarken gözlemlendi

Astronomlar, 1.300 ışık yılı uzaklıktaki genç bir yıldızın etrafında gezegen oluşumunun en erken aşamalarını doğrudan gözlemlemeyi başardı.

Spotify Türkiye’den çekiliyor mu?

Dünyaca ünlü müzik platformu Spotify, Türkiye’de yürütülen soruşturma sebebiyle Türkiye’den tamamen çekilmeyi değerlendiriyor. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Spotify’ı “toplumun inanç ve …

Bilim insanları evrenin ölüm tarihini açıkladı: ‘Büyük Çöküş’e hazır mısınız?

Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza kadar genişlemeyeceğini ortaya koyuyor. Bilim insanları, evrenin yaklaşık 20 milyar yıl içinde çökeceğini öngörüyor. “Büyük Patlama”nın tersi olan “Büyük Çöküş” insanlığın geleceği için ne anlama geliyor?