Yangın ateş girdabına dönüştü, çok sayıda kişi tahliye edildi

İspanya’nın kuzeyinde yer alan Kastilya ve Leon bölgesinde 13 farklı noktada çıkan orman yangınları, aşırı sıcak hava ve kuvvetli rüzgarların etkisiyle “ateş girdapları”na dönüştü. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Las Medulas Milli Parkı yakınlarında etkili olan yangınlar nedeniyle birçok ev yandı, 6 köydeki yaklaşık 700 tahliye edildi.

Yangınlardan 9’u kontrol altına alınırken, 4’ünü söndürme çalışmaları sürüyor.

RÜZGAR YANGINI GENİŞLETTİ

Castilla ve Leon Bölgesi Çevre Şefi Juan Carlos Suarez-Quinones, dünkü aşırı sıcak ve rüzgarın yangının daha geniş alanlara yayılmasına neden olduğunu belirtti.

Yetkililer, bazı yangınların yıldırım düşmesi sonucu çıkmış olabileceğini belirtirken, büyük çoğunluğunun ise kasıtlı olarak çıkarıldığına dair güçlü şüpheler bulunduğunu açıkladı. Suarez-Quinones, bu durumun “çevre terörizmi” olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

İspanya’da yangınlar ülkenin kuzeydoğusundaki Navarra ve güneybatısındaki Huelva’da etkili oldu. Bu bölgelerde de ekiplerin müdahalesi sürüyor.

PORTEKİZ DE ALEVLERLE MÜCADELE EDİYOR

Öte yandan İspanya’nın komşusu Portekiz de orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Lizbon’a yaklaşık 350 kilometre mesafedeki Trancoso bölgesinde cumartesi günü başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Avrupa Orman Yangın Bilgi Sistemi (EFFIS) verilerine göre, Portekiz’de bu yıl şu ana kadar 52 bin hektarlık alan yangınlardan etkilendi.

Related Posts

Şamil’dan Tayyar’dan yeni ‘Mehmet Uçum’ açıklaması: ‘Mesajım adresine ulaştı, benim için mevzu kapandı’

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, gözaltına alınan Avukat Rezan Epözdemir’le ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum başta olmak üzere “‘hatırlı’ çok sayıda ismin devrede olduğunu” iddia etmişti. İddiaların çok ses getirmesi ve Uçum’un suç duyurusu kararının ardından Tayyar, “Mesajım adresine ulaştı” deyip konunun kendisi için kapandığını belirtti.

Kapısı açık ve plakasız hurda otomobil dikkat çekti

Gökmeydan Mahallesi Dönence Sokak üzerinde park halinde olan hurda bir otomobil göze çarptı. Kapısı açık vaziyetteki plakasız otomobilin tekerleğinin patlak olduğu ve durduğu yerin altından otlar çıktığı görüldü. Çevre sakinleri arasında merak …

Çaykara’da Yazlık Sinema Günü

Çaykara’da ‘Öğretmen’ filmi ile yazlık sinema günü etkinliği düzenlendi.

SON DAKİKA HABERİ | İBB’ye yeni operasyon: 14 gözaltı kararı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB)yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. Jandarmanın yürüttüğü operasyonda 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 ölü, 1’i bekçi 2 yaralı

Erzurum’da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, kavgaya müdahale etmek isteyen bekçiyle beraber 2 kişi yaralandı.

Kuzey Amerika’nın en büyük kömür fabrikasında patlama: Bir işçi öldü, onlarcası enkaz altında

Pittsburgh yakınlarındaki Clairton Coke Works fabrikasında meydana gelen patlama sonucu bir kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi enkaz altında kaldı.