Tuncer Bakırhan 1 Mayıs mitinginde konuştu: ‘Öcalan aynen şunu söyledi…’




Diyarbakır’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mitingi

Diyarbakır’da Emek ve Dayanışma Günü Coşkusu

Diyarbakır’da her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen miting renkli görüntülere sahne oldu.

Yerel sanatçıların verdiği konserlerle renklenen mitinge katılanlar halay çekip, sloganlar atarak bir arada eğlenceli bir gün geçirdi.

‘Kapitalist Krizin Emeği Vurmasına Karşı Duruş’

Mitingde söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, önemli açıklamalarda bulundu. Bakırhan, “Öcalan’ın 27 Şubat’taki barış ve demokratik toplum çağrısı aslında emekçilerin haklarını savunan bir duruşu ifade ediyor. Artık emekçilerin de daha görünür olması gerekiyor. Kapitalist krizin faturasını ödememeliyiz” dedi.

Bakırhan, İmralı görüşmelerinde işçilerin de konuşulduğunu hatırlatarak, “Bu süreç sadece Kürtler için değil, tüm emekçilerin hakkı için önemli. Eğer birlik olursak, güzel günler bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

“Umudu Geri Kazanmak Hepimizin Sorumluluğunda”

Bakırhan, “Öcalan’ın dediği gibi, kapitalizm umudumuzu çalıyor. Bizim görevimiz umudu geri kazanmak ve barışı tesis etmek. Birlikte, mücadele ederek başarabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Miting, coşkulu konser etkinlikleriyle son buldu.


Related Posts

Kütahya’da otel yangını: 10 kişi etkilendi

Kütahya’da emlak ofisinin yer aldığı otelin zemin katındaki yangında dumandan etkilenen 10 kişiye müdahale edildi.

Katil İsrail’in Gazze’ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda 16 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarına gece boyunca düzenlenen İsrail saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 16 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi ise yaralandı.

İran kayıplarını uğurladı: Tahran’da binlerce kişi katıldı

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden yetkililer ve bilim insanları için Tahran’da cenaze törenleri düzenlendi. Törene binlerce kişi katılırken “ABD’ye ölüm” ve “İsrail’e ölüm” sloganları atıldı. Törene, başta Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan olmak üzere çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Ümit Dikbayır’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: ‘Bu kirli projeye ortak olmayın!’

Bağımsız Milletvekili Ümit Dikbayır, Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi. Dikbayır, “Bugün susan, yarın bu milletin yüzüne bakamaz. Bu kirli projeye ortak olmayın!” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: ‘Hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Ekrem İmamoğlu’nun ve başkanlarımızın tutukluluğu ülke ekonomisini, demokrasiyi, toplumsal barışı etkilediği için Türkiye’nin meselesidir. Tüm siyasi tutsakların özgür olduğu bir Türkiye; bereketli, huzurlu ve umutlu bir Türkiye’dir. Bu nedenlerle, hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız, yaptırmayacağız” dedi.

Hastaneye götürülürken ambulansta ikiz bebek dünyaya getirdi

Şanlıurfa’da doğum sanıcıları başlayan kadın, 60 kilometre mesafedeki hastaneye götürülürken ambulansta ikiz bebek dünyaya getirdi.