Trump’tan Fed Başkanı Powell’a ‘faiz indirimi’ tepkisi: Ülkemize yüzlerce milyar dolara mal oluyor

Donald Trump: Powell Ülkeye Yüzlerce Milyar Dolara Mal Oluyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ülkeye “yüzlerce milyar dolara mal olduğunu” savundu ve faiz oranının 2,5 puan daha düşük olması gerektiğini dile getirdi.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Powell’a yönelik eleştirilerine devam etti.

“Jerome Powell, ‘Çok geç’ dedi, ülkemize yüzlerce milyar dolara mal oluyor. Gerçekten hükümetteki en aptal ve en yıkıcı kişilerden biri ve Fed Yönetim Kurulu da suç ortağı.” açıklamasını yapan ABD Başkanı Trump, Avrupa’da 10 kez faiz indirimi olurken ABD’de hiç olmadığını vurgulayarak, “(faiz oranı) 2,5 puan daha düşük olmalı ve Biden’ın tüm kısa vadeli borçlarından milyarlarca dolar tasarruf etmeliyiz.” şeklinde değerlendirme yaptı.

Trump, ülkedeki düşük enflasyona rağmen Powell’ı “Amerika’nın utancı” olarak nitelendirerek, dün Powell için “aptal” ifadesini kullanarak faiz indirimi yapmayacağını belirtmişti. Powell’ın “kötü bir iş çıkardığını” savunan Trump, faiz oranlarının düşmesini istediğini bir kez daha vurguladı.

Geçen gün politika faizini değiştirmeyen ve yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tutan Fed hakkında konuşan Powell, tarifelerdeki artışların fiyatları artırması ve ekonomik faaliyetlere baskı yapması ihtimalinden bahsetti.

Tarifelerin etkilerini gözlemlemeye başladıklarını ve gelecek aylarda daha fazlasını beklediklerini dile getiren Powell, ekonominin olası gidişatına ilişkin daha fazla bilgi edinmek adına para politikası duruşunda herhangi bir ayarlamayı düşünmeden önce beklemek için iyi bir pozisyonda olduklarını belirtti. (AA)

Related Posts

Donald Trump’ın üretmeyi planladığı yeni gizemli cihaz: “Trump Telefonu”

Donald Trump’ın üretmeyi planladığı yeni gizemli cihaz: “Trump Telefonu”

İmamoğlu’ndan ‘etkin pişmanlık’ açıklaması: Gerekirse o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın, ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım

İmamoğlu’ndan ‘etkin pişmanlık’ açıklaması: Gerekirse o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın, ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım

‘Bu pazar seçim olsa…’: CHP zirvede, üçüncü parti değişti!

PİAR Araştırma’nın yayımladığı son seçim anketinde, CHP’nin zirvede yerini oylarını artırarak korumaya devam ettiği görüldü. Öte yandan, anket sonucunda MHP’nin yüzde 8.9 ile üçüncü sırada olduğu aktarıldı.

Hatay’da kazı çalışmasında göçük! 2 işçi hayatını kaybetti

Hatay’ın Antakya ilçesinde altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ’da akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Tekirdağ’da elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik’ten Özgür Özel’e yanıt: Doğruları cesaretle açıklanmasında sorun görülmesi anlaşılır değildir

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik’ten Özgür Özel’e yanıt: Doğruları cesaretle açıklanmasında sorun görülmesi anlaşılır değildir