TEMU’nun temsilcileri Ticaret Bakanlığına çağrıldı

E-Ticarette Ürün Güvenliği Konusunda TEMU’ya Yükümlülükler Hatırlatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükler hatırlatıldı. TEMU yetkilileri, mevzuata uyum konusundaki faaliyetlerini anlatırken, özellikle güvenli ürün sunumu ve tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda yasal sorumluluklar konusunda uyarılar aldı.

Toplantıda, Haziran 2024’te Türkiye pazarına giren TEMU’nun, “Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında mevzuata uyum için gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren bu yönetmelik, TEMU’nun Türkiye pazarındaki konumunu düzenlemeyi amaçlıyor.

TEMU yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği bilgileri sağlamayan satıcıların ülkede satış yapamayacağını fark ettiklerini belirterek, satış ilanlarında istenilen bilgileri sağlamak için gerekli altyapı çalışmalarını yürüttüklerini ifade ettiler.

TEMU, Türkiye’de Temsilcilik Açma Kararı Aldı

Toplantıda, TEMU’ya Türkiye’de yerleşik iktisadi işletmeci bilgisine sahip olmadan ürün sunmanın mümkün olmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, güvensiz ürünlerin hızla platformdan kaldırılması gerektiği vurgulandı. TEMU bünyesinde bir Ürün Güvenliği Temas Noktası’nın oluşturulması gerektiği belirtildi.

TEMU yetkilileri, yönetmeliğe uyum için ellerinden geleni yaptıklarını ve müeyyidelerin farkında olduklarını söylediler. Türkiye’de bir temsilcilik açma planları olduğunu dile getiren yetkililer, ürünlerin sorumluluğunu almak için gereken adımları atacaklarını belirttiler.

Yönetmelik gereği, platformda satılan her ürün için iktisadi işletme bilgisinin verilmesi, ürün güvenliği açıklarının giderilmesi için temasa geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

Related Posts

‘Kira ve konutta fiyat artışı yavaşlayacak’

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin (GYODER) düzenlediği 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi dün “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi.

Altın için kaçınılmaz senaryoyu açıkladı: Merkez bankaları bile bunu yapıyor

İsrail ile İran arasında günlerdir süren çatışmalar ABD ve Çin ek vergi savaşlarının önüne geçti. İki ülkenin gerginliği sürdüren açıklamaları piyasalarda sert hareketlerin yaşanmasına neden oldu. Sonucu belli olmayan durumlarda en güvenilir liman …

İlk 4 ayda 3.3 milyar dolar yatırım geldi

Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi, yılın ilk dört ayında 3.3 milyar dolar oldu. Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi istatistiklerinin açıklanmasının ardından Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ni yayımladı.

Otomotiv devinden Renault hamlesi!

Reuters’da yer alan habere göre şirketin CEO’su Ivan Espinosa’nın Nikkei gazetesine verdiği demeçte, yaklaşık yüzde 5 oranındaki hissenin satışa çıkarıldığı ve bu işlemin Nissan’a yaklaşık 100 milyar yen (yaklaşık 640 milyon dolar) gelir sağlayacağı …

Gayrimenkulde yapay zekâ dönemi; ne zaman ve nerede başlayacak?

Mahalle, sokak ve bina düzeyinde toplanan veriler; ilan, ekspertiz ve geçmiş satış fiyatlarıyla desteklenerek analiz edilecek

İslam Memiş kötü haberi verdi! Petrole zam ne demek? Altın daha da yükselir mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, petrol fiyatlarına gelen zammın sadece ulaşıma gelecek bir zam olmadığını, iğneden ipliğe her şeyin zamlanacağının işareti olduğunu söyledi. İslam Memiş, İsrail İran gerilimi sonrası altın yatırımcısının …