Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

Suriye’nin Dünya Bankası’na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

Suriye’nin Dünya Bankası’na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

Dışişleri’nden Türkiye, ABD ve Ukrayna görüşmesiyle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye, ABD ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek” ifadeleri kullanıldı.

‘Yayıncı Üniversitesi’ne 1 milyon kişi başvurdu

Twitch’in popüler yayıncılarından Kai Cenat, içerik üreticileri için “Yayıncı Üniversitesi” adını verdiği yeni projesini duyurdu. Henüz açıklanmayan bir üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek bu etkinlik için kısa sürede 1 milyondan fazla başvuru yapıldı.

Moldova’nın başkenti Kişinev’de LGBT yürüyüşleri, gösterileri ve propagandası yasaklandı

Kişinev Belediye Başkanı Ceban yaptığı açıklamada şehirde LGBT yürüyüş, gösteri ve propagandasının yasaklandığını duyurdu.

Hamas’tan ABD’ye Gazze’de ateşkes ve insani yardım girişi için sözünü tutma çağrısı

Hamas’tan ABD’ye Gazze’de ateşkes ve insani yardım girişi için sözünü tutma çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştü.