Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına siyasilerden tepkiler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına siyasilerden tepkiler

Cezalar hep muhalife

Özgür basının üzerinde sopa görevi gören RTÜK, son 7 ayda muhalif kanallara 48 kez para cezası, 20 günlük ekran karartma ve 29 program durdurma cezası verdi.

Özgür Özel’den ‘baklava kutusunda rüşvet’ açıklaması: Suça bulaşan cezalandırılsın

CHP yönetimindeki Manavgat Belediyesindeki yolsuzluklara ilişkin başlatılan soruşturmada, Belediye Başkanı CHP’li Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in, baklava kutusu içerisinde 110 bin avro rüşveti C.C.’den aldığı anların görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntülere ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tutumumuz nettir, suça bulaştığı ispatlanan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi oluruz” dedi.

Avrupa’nın en ucuz ülkesi açıklandı: Giden bir daha dönmek istemiyor

Yurt dışında yaşamak isteyenler için Avrupa’nın en uygun fiyatlı ülkesi belli oldu. Yeni bir araştırma; toplu ulaşım, yakıt, internet, fatura ve dışarıda yemek gibi temel yaşam masraflarına göre en ucuz ülkeleri sıraladı.

CANLI | DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan açıklama yapıyor

CANLI | DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan açıklama yapıyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yarın ameliyata alınacak

19 Mart operasyonlarında tutuklanan ve yaşadığı sağlık sorunlarının ardından İzmir Katip Çelebi Hastanesi’nde yatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için ameliyat kararı verildi. Patoloji raporunda lenfatik bulgulara rastlanan Çalık’ın boynundaki kitle yarın yapılacak operasyonla alınacak.