Öğrencilere Gıda Güvenliği Eğitimi Verildi

İzmir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ortaokul Öğrencilerine Gıda Güvenliği Eğitimi Verdi

İZMİR Tarım ve Orman Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ortaokul öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ verdi. Eğitimlerini tamamlayan minik denetmenler, Bayraklı ilçesinde, perakende bir markette denetim yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bayraklı Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ verdi. 70 öğrenciye, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda güvenliği, etiket okuma, son tüketim tarihi, katkı maddeleri ve izlenebilirlik konularında temel eğitim verildi, gıda israfı ve bilinçli tüketici olma konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimi tamamlayan minik denetmenler, Bayraklı ilçesinde perakende bir markette denetim yaptı. Ürünlerin tavsiye edilen ve son kullanma tarihlerini inceleyen minik denetmenler, market görevlilerine sorular da yönelterek denetimi tamamladı.

Bilinçli Bireyler Yetiştiriyoruz

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Gıda güvenliği, yalnızca yetişkinlerin değil, aynı zamanda çocukların da erken yaşta bilinçlenmesi gereken temel bir konu. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, çocuklarımızın bu alanda farkındalık kazanması amacıyla özel bir eğitim ve denetim etkinliği planladık. Çocuklarımıza güvenilir gıda, etiket okuma, katkı maddeleri, son tüketim tarihi gibi konularda bilgi verdik; gıda israfını önlemenin önemini anlattık. 5996 sayılı kanun çerçevesinde hazırlanan bu eğitimlerin ardından, çocuklarımız gönüllü denetmen olarak sahada bizlerle birlikte görev alacak. Onlara yalnızca birer tüketici değil, bilinçli birer birey olarak yaklaşmayı önemsiyor; geleceğin sağlıklı nesillerinin bugünden güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

‘Farkındalığım Yükseldi’

Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Derin Demirden (13), “23 Nisan kapsamında markete denetim yapmak için geldik. Cuma günü de bu konuyla ilgili bir eğitim aldığım için burada ne yapacağımı biliyordum. Eğitimde bize son tüketimle tavsiye edilen tüketim tarihi ile ilgili birçok şey öğrettiler. Artık alışveriş yaparken nelere dikkat etmem gerektiğini çok daha iyi anladım, çok zevkli bir eğitimdi. Farkındalığım kesinlikle yükseldi. Bundan sonra her alışveriş yaptığımda çok daha dikkatli olacağım. Ebeveynlerime de bu konuda yardım edeceğime inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Ailesine de Yardım Edecek

7’nci sınıf öğrencisi Zeynep Dağlı (13) da “Cuma günü okulumuza İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelenler bize gıda okuryazarlığı anlattılar. Bugün de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında marketi gezdik, cuma günü öğrendiklerimizi burada uyguladık. Son kullanma tarihinin ne kadar önemli olduğunu, deterjanla gıdaların farklı yerlerde olmasına çok dikkat edilmesi gerektiğini ve hijyeninin çok önemli olduğunu öğrendim. Denetimde buzdolabındaki ürünleri inceledik, ürünlerin son kullanma tarihlerine baktık, reyonu inceledik. Bu eğitim sayesinde ürünleri alırken nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Ailemle birlikte markete gittiğimizde onlara bu konuda yardım edip, herkesi bilinçlendirmek isterim” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Her prostat ameliyat gerektirmez

Prostat büyümesi ya da kanser tanısı alan herkesin ameliyat olması gerekmez. Bazı durumlarda izlemek bile yeterlidir. Doğru tedavi kararı yaş, genel sağlık şikâyet düzeyi ve yaşam kalitesi beklentisine göre kişiye özel verilir.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.