Meteoroloji’den İstanbul dahil Marmara için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteorolojiden Yapılan 27 Aralık Raporuna Göre Ülke Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 27 Aralık raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ayrıca aralıklı yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, Marmara’nın batısı, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir, Ankara’nın kuzeyinin yüksekleri ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

İstanbul’da Yer Yer Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Yağışların Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin iç kesimleri, Bursa, Rize, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Don ve Sis Etkili Olacak

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı yaşanırken, yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimler ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli olduğu belirtilirken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif rüzgarlar eseceği, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli rüzgarlar etkili olacak. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Related Posts

BM: Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadın günlerdir yemek yemedi

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), İsrail’in yardım girişini engellediği ve saldırılarıyla insani felakete sebep olduğu Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadının günlerdir yemek yiyemediğini duyurdu.

Tutdere gözaltında, halk nöbette…

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınması kentte infial yarattı. Her akşam yüzlerce yurttaş CHP İl Başkanlığı önünde toplanarak demokrasi nöbeti tutuyor. Oturma eylemleriyle seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, Tutdere’nin bugüne kadar dürüstlüğü ve halk için mücadelesiyle tanındığını vurguluyor. “Bu bir siyasi operasyon, irademize sahip çıkıyoruz” diyen Adıyamanlılar, başkan serbest bırakılana kadar geri adım atmayacaklarını söylüyor.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu siyasetçilere ve iş dünyasına seslendi: ‘Bu bir ‘beka’ meselesidir!’

Son dakika gelişmesi… Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, siyasetçilere ve iş dünyasına seslenerek, “Artık milletten ve seçimden kaçan, yenemediklerini korkakça hapse atan ve yabancı devlet başkanlarının rızasıyla iş yapan bu aklın millet tarafından ilk fırsatta gönderilmeyeceğini mi sanıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

İsrail, Yemen’den atılan bir füzenin düşürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, Yemen’den atılan bir füzenin düşürüldüğünü açıkladı.