Lübnan: Hamas, İsrail’e atılan roketlerin şüphelisini teslim etti

Lübnan ordusu, 22-28 Mart tarihlerinde ülkenin güneyinden İsrail’e atılan roketlerle ilişkilendirilen şüpheli bir kişinin Hamas tarafından kendilerine teslim edildiğini duyurdu.

Lübnan ordusu yetkilileri, hükümetin ve Yüksek Savunma Konseyi’nin ülkenin ulusal güvenliğinin ve istikrarının bozulmasına müsaade etmeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Ülke egemenliğine zarar verebilecek potansiyel eylemlerin engellenmesi amacıyla alınan tedbirlerin arttığı vurgulanan açıklamada, ordu yetkililerinin Hamas tarafından şüpheli birinin kendilerine teslim edilmesi için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

“MÜLTECİ KAMPININ GİRİŞİNDE TESLİM ALINDI”

Söz konusu kişinin, güneyde bulunan Sayda kenti yakınlarındaki Ayn el-Hilve Mülteci Kampı’nın girişinde teslim alındığı ifade edilen açıklamada, bu kişinin 22-28 Mart tarihleri arasında İsrail’e atılan roketlerin şüphelisi olduğu belirtildi. Açıklamada, teslim edilen kişiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HÜKÜMET, FİLİSTİNLİ GRUPLARA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Lübnan hükümeti daha önce Hamas ve diğer Filistinli gruplara, “Lübnan’ın ulusal güvenliğini ve istikrarını sarsmamaları” çağrısında bulunmuştu.

Lübnan ordusu birkaç gün önce, 22-28 Mart tarihlerinde ülkenin güneyinden İsrail’e atılan roketlerle ilişkilendirilen bazı Lübnanlı ve Filistinli kişileri gözaltına aldığını duyurmuştu.

İsrail, 22 Mart’ta Lübnan’dan atılan bazı roketlerin varlığını gerekçe göstererek ülkenin doğu ve güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

28 Mart’ta Lübnan’ın güneyinden ülkenin kuzeyine roketler atıldığını duyuran İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyini ve başkenti Beyrut’u hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenlemişti.

İsrail’in gerçekleştirdiği bu saldırılar, 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkese rağmen Beyrut’a yapılan ilk bombardıman olmuştu.

Related Posts

Nemrut’a giden vatandaşlara bozayı uyarısı

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’ne giden piknikçileri, kış uykusundan uyanan bozayılar konusunda uyardı.

Firari şahıs jandarma ile çatışmaya girdi, etkisiz hale getirildi

İzmir’de üç kişiyi yaralayan firari şahıs güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. Düzenlenen operasyonda bir jandarma personeli ise yaralandı.

Zelenski’den Çekya’ya ziyaret: “Güzel haberler hazırlıyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çekya ziyaretine ilişkin açıklama yaparak ziyaretinin içeriği hakkında bilgi verdi.

“Yaşayan Nostradamus”tan Prens Harry kehaneti: Tarih verdi

Athos Salomé isimli “kahin” Prens Harry’nin önemli bir “güvenlik olayı” ile karşı karşıya kalacağını ve ABD’den taşınacağını iddia etti.

TBMM’de bu hafta: 112’ye yapılan asılsız ihbar cezaları artırılacak

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp meşgul edenlere verilen idari para cezalarının artırılmasına yönelik düzenleme görüşülecek.

Otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen araca çarptı: 5 yaralı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir otomobilin, kırmızı ışıkta bekleyen başka bir araca çarptığı kazada ikisi çocuk 5 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir