İsveç, savunma harcamalarını GSYİH’nin yüzde 3,5’ine çıkarmayı hedefliyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO Zirvesi Öncesi İzlanda Cumhurbaşkanı ile Bir Araya Geldi

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, başkent Stockholm’de, İzlanda Cumhurbaşkanı Halla Tomasdottir ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenledi.

Gelecek Haziran ayında Lahey’de gerçekleşecek olan NATO ülkeleri zirvesine dikkat çeken Kristersson, NATO üyesi ülkelerin savunma harcamalarını GSYİH’lerinin %2’sine çıkarma kararlarını değiştireceklerini açıkladı.

Kristersson, “Haziran ayında Lahey’de yapılacak NATO zirvesinde NATO müttefikleri devletlerin savunma harcamalarını GSYİH’lerinin %3,5’ine çıkaracaklarına inanıyorum. Bu zaten NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin önerisi.” şeklinde konuştu.

İzlanda Cumhurbaşkanı Halla Tomasdottir ise İsveç’e gerçekleştirdikleri 3 günlük ziyarette kalabalık bir grupla bir araya geldiklerini belirterek, ikili ticaret ve teknoloji konularında önemli anlaşmalar yapacaklarını dile getirdi.

Tomasdottir, “Biz sadece dost, komşu ve ortak değiliz, aynı zamanda müttefik iki ülkeyiz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Sıra beklediği için sinirlendi; Kasiyer kadının burnunu kırdı!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir markette kasiyer Kübra K., tartıştığı müşteri Vedat K.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Burnunda çatlak oluşan kasiyer hastaneye kaldırıldı, şüpheli ise gözaltına alındı.

17 bin TL’lik vergi 100 bine çıkıyor!

İstanbul Ulus’ta yeni rayiç bedel belirlendi, emlak vergisi fırladı. Beşiktaş’ta emlak vergileri, 2026 yılında 6 kat artacak.

En fazla Türkler sınır dışı ediliyor

Almanya’ya iltica etmek isteyen Türkler aylarca kamplarda süründürülüyor. Mahkemeye bile çıkarılmadan ellerine kağıt ceplerine de 1000 Euro verilerek Türkiye geri gönderiliyorlar.

New York’ta Mamdani artık resmen ilk Müslüman aday

Demokrat Parti içinde yapılan ön seçimlerin nihai sonuçlarına göre, Temsilciler Meclisi Üyesi Müslüman aday Zohran Mamdani, oyların yüzde 56’sını alarak en güçlü rakibi, eski New York Valisi Andrew Cuomo’yu 12 puan farkla geride bıraktı. Ön seçim …

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Hesabını ne zaman soracaksın?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullandı.