Hakkari’de kayak sezonu halaylarla açıldı

Hakkari’de Yüksek Rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi Sezonunu Halaylarla Açtı

Hakkari’deki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’nde sezon halaylarla açıldı. Vali Ali Çelik, açılışta vatandaşlarla kol kola girerek halay çekti.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’nde, karın yeterli miktarda yağmasıyla birlikte kayak sezonu açıldı. Kar kalınlığının 65 santimetreye ulaştığı merkezde kayakseverler, kayak yapmaya gelen Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ile kol kola girip halay çekti. Kayak severler snowboard yaparken, kayak yapmayı bilmeyenler ise kızaklarla kaydı.

Vali Çelik, yeterli karın yağdığını belirterek, ”Bugün itibarı ile kar kalınlığının 65 santime kadar ulaşması ile sezonu açtık. Çok profesyonel olmayan kayakçılarımız için kar kalınlığımız yeterlidir. Bugün bunun etkisini gördük. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlik kampı açıldı. Türkiye’nin her tarafından gelen gençlerimizi burada misafir ediyoruz. Kocaeli’den, Urfa’dan, Şırnak’tan ve Van’dan gelen gençlerimizi burada görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, vatandaşlarla birlikte halay çekerek kayak sezonunu başlattı. Hakkari’nin eşsiz doğasını ve kayak imkanlarını keşfetmek isteyen herkesi Merga Bütan Kayak Merkezi’ne beklediklerini söyledi. (DHA)

Related Posts

Türk Yıldızları ‘ay yıldızlı bayrağı’ dalgalandırmak için Estonya’ya ulaştı

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları, Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında gösteri uçuşu yapacağı Estonya’ya ulaştı.

5 hayvanları koruma derneğinden 10 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Sokak hayvanları için toplanan yardımları kendi uhdelerine geçirerek mal edindikleri belirlenen 5 farklı dernekten 10 şüphelinin çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmasına karar verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı İstanbul’a gelen ünlü şarkıcının ölüm nedenini açıkladı

Brezilyalı şarkıcı Ana Bárbara Buhr Buldrini, İstanbul’da özel bir hastanede yağ aldırma ve göğüs estetiği yaptırdığı sırada yaşanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Olayın ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Donald Trump’ın üretmeyi planladığı yeni gizemli cihaz: “Trump Telefonu”

Donald Trump’ın üretmeyi planladığı yeni gizemli cihaz: “Trump Telefonu”

İmamoğlu’ndan ‘etkin pişmanlık’ açıklaması: Gerekirse o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın, ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım

İmamoğlu’ndan ‘etkin pişmanlık’ açıklaması: Gerekirse o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın, ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım

‘Bu pazar seçim olsa…’: CHP zirvede, üçüncü parti değişti!

PİAR Araştırma’nın yayımladığı son seçim anketinde, CHP’nin zirvede yerini oylarını artırarak korumaya devam ettiği görüldü. Öte yandan, anket sonucunda MHP’nin yüzde 8.9 ile üçüncü sırada olduğu aktarıldı.