Erdoğan’ın memleketinde eylem: Rize’nin evladısın ama…

CHP Rize İl Örgütü Asgari Ücrete Tepki Gösterdi

CHP Rize İl Örgütü, Rize Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Artık yeter hemen seçim, erken seçim istiyoruz. Gelin kaçmayın, erken seçim kararı alın ve halkımıza çektirdiğiniz bu sıkıntılara son verelim. Daha önce de söylediğimiz gibi asgari ücret en az 30 bin lira olsun, emekli ücretleri de en az asgari ücret kadar olsun. Bir kez daha söylüyoruz; geçim yoksa seçim var. Asgari ücret 30 bin TL’nin altında olursa yokuz, olmazsa mücadeleye varız. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

“Vatandaş Sokakta Aç Geziyor”

Cumhurbaşkanına seslenen çay üreticisi Saniye Taşçı, “Cumhurbaşkanıma söylüyorum, 13 lirayla nasıl geçim oluyorsa bize de öğretsin. Biz de aynısını yapalım. 13 lirayla anca 1 simit alıyorsun, başka bir şey yok. 3 tane çocuk istiyor, 13 lira ile 3 çocuk nasıl yetiştireceksin, nasıl okutacaksın? Çocuğum oldu 30 yaşında, onu nasıl evlendireceğim, evlendiremiyorum. Nasıl geçiniyorsa mutfak gider gelirine göre, kendisi de baksın, biz de aynısını yapalım. Gençlerin onu açması lazım, bu gençler kapandı evlere ne yapacaklar? Çoluk çocuğun önünü açsın, açsın, millet aç aç, vatandaş sokakta aç geziyor” diye konuştu.

“Milletin İşi İle Oynamasın”

İfaket Çakır, “Emine Hanıma bu 22 bin lirayı verelim, bakalım bununla nasıl ayı götürecek, yani bununla nasıl çocuk okutulacak, kira nasıl verilecek, pazar nasıl olacak, yani bunalıma sokmayın bizi, milleti intihara sürüklemeyin, kolaylık gösterin. Milletin işi ile oynamasın” şeklinde konuştu.

“Rize’nin Evladısın Ama…”

Ahmet Çelik adlı yurttaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, Rize’nin evladısın ama bak, 200 lira bir poşet bir peynir oldu, 200 bir teneke yağ oldu 300 lira. Bu halk ne edecek, şaşırdı kaldı. İyi bak, iyi düşün, asgari ücreti de 30 bin lira yap ve emekli maaşını da yap, bir şeyler daha, millet rahat etsin, daha ne diyeyim” dedi.

Related Posts

Belçika’da bomba paniği! Uçuşlar askıya alındı

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Charleroi Havalimanı’na inen Ryan Air uçağında bomba olduğu ihbar edildi. Yapılan ihbar nedeniyle ülkenin ikinci büyük havalimanındaki tüm uçuşlar askıya alındı. Ryan Air uçağının indiği pistin etrafı kapatıldı ve …

İsrail ordusu Han Yunus’ta Hamas hedeflerini vurduğunu duyurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’ta Hamas hedeflerine yönelik saldırı düzenlendiğini belirtti.

Hindistan saldırılarında ölen Pakistanlı sivillerin sayısı ortaya çıktı

Pakistan ordusu, Hindistan’ın düzenlediği askeri operasyon nedeniyle sivil kayıplara ilişkin resmi açıklama yaptı. Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR), “Sindoor Operasyonu” adı verilen saldırılarda 40 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bursa’da ev yangını: Yaşlı kadın can verdi

Bursa’da bir evde çıkan yangın 1 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Kurum: İstanbul için alınan kararlar masada kalmayacak, bizzat takipçisi olacağım

Bakan Kurum: İstanbul için alınan kararlar masada kalmayacak, bizzat takipçisi olacağım

Ateşkesin ardından Pakistan’da orduya destek gösterileri düzenleniyor

Hindistan’ın 7 Mayıs’taki füze saldırısıyla Yeni Delhi ile İslamabad arasında başlayan gerilimin ateşkesle sonlandığı Pakistan sokaklarında, orduya destek gösterileri düzenleniyor. Pakistan’ın birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir