Erdoğan’dan faiz açıklaması: 2025’te kesinlikle indireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa 8. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, parti örgütüne ‘kırılan kalpleri onarma’ çağrısı yaparken ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. “Vatandaşın yaşadığı sıkıntıların farkındayız” diyen Erdoğan, 2025 yılında enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini belirterek ‘fırsatçıları’ işaret ederek fahiş fiyatlı ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışı balon olarak değerlendiren Erdoğan, buna karşı sosyal konut projesi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Faiz konusunda kesin bir açıklama yapan Erdoğan, “Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacak. Faiz insin ki enflasyon da insin. Bu artık olmazsa olmazımız” dedi.

Erdoğan, 2025 yılı için belirlenen asgari ücret rakamı olan 22 bin 104 lira için de “hesap yerine oturdu” diyerek, asgari ücretin en düşük tutar olduğunu belirtti. “İşveren daha fazla verirse elini tutan yok” diyen Erdoğan, vatandaşlardan sabır ve metanet istedi.

Erdoğan’ın Açıklamalarından Başlıklar

  • Kalpleri Tamir Edeceğiz: Kırgınlıklar varsa göz ardı etmeyeceğiz, kalpleri tamir etmeye başlayacağız. Teşkilatlarımızdan ayağı kesilenler varsa yeniden bulup parti çalışmalarımıza davet edeceğiz.
  • Yaşanan Sıkıntıların Farkındayız: Her alanda Bursa’yı destekledik ancak Koronavirüs salgınıyla dünyada dengeler değişti. Enflasyon yüzde 60-70’leri gördü. Rusya Ukrayna savaşının olumsuzluklarını biz de hissettik.
  • Fahiş Fiyatlı Ürünleri Boykot Edin: Fırsatçıların keyfi fiyatlandırmaları bizim işimizi zorlaştırıyor. Fahiş fiyatlı ürünleri boykot edin.
  • Sosyal Konut Seferberliği Başlatacağız: Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatacağız. Yeni yuva kuran gençlerimize tahsis edeceğiz.
  • Faizi Kesinlikle İndireceğiz: Faiz insin ki enflasyon da insin. 2025 bunun işaret yılı olacak. Bu artık olmazsa olmazımız.
  • Asgari Ücret Açıklaması: Asgari ücrette tarihimizin en büyük artışlarına gittik. Milletimizden sabır, metanet, ekonomi programımıza destek istiyoruz. 2025’i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak, son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

İsrail, Yemen’den atılan bir füzenin düşürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, Yemen’den atılan bir füzenin düşürüldüğünü açıkladı.

Sıcaklık rekorlarını orman yangınları takip etti… Dünyanın ciğerleri yanıyor

ABD ve Avrupa’da aşırı sıcak hava dalgasının yol açtığı veya şiddetlendirdiği orman yangınları, birçok ülkede doğayı ve günlük yaşamı tehdit ediyor.

Zelenskiy: İHA üretmek konusunda ABD ile anlaştık

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, insansız hava araçlarının (İHA) üretilmesine ilişkin ortak çalışmaların artırılması konusunda ABD tarafıyla anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına siyasilerden tepkiler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına siyasilerden tepkiler