Ekrem Açıkel yanan otelin kapısındaki tabelaya dikkat çekti: Denetlenmeyen her şey yozlaşır

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Yangınla İlgili Tartışmalar

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın felaketi sonucu 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olay hala gündemde.

Yangının ardından en çok konuşulan konu, faciadan kimin sorumlu olduğu oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Mehmet Nuri Ersoy’un ilk açıklamasında sorumluluğu Bolu Belediyesi’ne atması tartışmalara yol açtı. Ancak son günlerde ortaya çıkan belge ve tabelalar, ibreleri Bakanlığa çevirdi.

Halk TV sunucusu Ekrem Açıkel, yaşanan tartışmalarla ilgili çarpıcı görüşlerini paylaştı.

“Denetlenmeyen Her Şey Yozlaşır”

“Denetlenmeyen her şey yozlaşır. Denetlenmeyen her şey kokuşur, çürür, çöker” diyen Açıkel, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Otelleri ve konaklama tesislerini denetlemek Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunda. Ancak gerçekte denetimler yeterince yapılabiliyor mu? Bolu’da Kartalkaya’da yanan otelin kapısındaki tabelayı hatırlatmak istiyorum. Genellikle otellere gittiğinizde pirinç zemin üzerine siyah yazılarla yazılmış tabelalar görürsünüz, değil mi?”

Altta ise şu ibare yer alır: “Turizm Bakanlığı’nın denetimindedir.” Bu durumda her şey açık ve net. Turizm Bakanlığı sorumluluğundadır.

Bakanlığın Denetim Durumu

2023 yılında Turizm Bakanlığı, toplam 20.705 tesisin işletme belgelerini vermiştir. Ancak bakanlık müfettişleri toplamda sadece 2.416 tesisi denetlemiştir. Bu da demek oluyor ki her 9 tesisin sadece biri denetlenmiştir. Denetlenmeyen her şeyin başına gelebilecekler malum.

2024 yılında ise durum biraz daha düzelmiştir. Türkiye genelinde 24.000 Turizm İşletme Belgeli Tesis bulunmakta ve bunlardan sadece 4.000’i denetlenmiştir. Yani her 6 tesisten sadece biri denetlenmiştir. Bu durum düşündürücü değil mi?

Denetimsizlik, tesislerin güvenliğini tehlikeye atıyor ve can kayıplarına yol açabiliyor. Peki, gittiğimiz tesislerde hayatımız kimin uhdesinde? Denetlenmeyen her şey yozlaşır. Sonuç olarak Bolu’da yaşanan 78 can kaybını hatırlatarak şunu söyleyebiliriz: Turizm Bakanlığı’nın denetimindedir. Başka söze gerek yok.”

Related Posts

İYİ Parti’den DEM Partili George Aslan için Meclis’te üç birleşim çıkarma cezası başvurusu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan’ın 18 Haziran tarihli TBMM Genel Kurulu’nda “soykırım” ifadelerinin Meclis tutanaklarından çıkarılması ve Aslan hakkında geçici olarak üç birleşim çıkarma cezası verilmesi için TBMM Başkanlığına başvurduklarını bildirdi.

Türk Yıldızları ‘ay yıldızlı bayrağı’ dalgalandırmak için Estonya’ya ulaştı

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları, Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında gösteri uçuşu yapacağı Estonya’ya ulaştı.

5 hayvanları koruma derneğinden 10 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Sokak hayvanları için toplanan yardımları kendi uhdelerine geçirerek mal edindikleri belirlenen 5 farklı dernekten 10 şüphelinin çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmasına karar verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı İstanbul’a gelen ünlü şarkıcının ölüm nedenini açıkladı

Brezilyalı şarkıcı Ana Bárbara Buhr Buldrini, İstanbul’da özel bir hastanede yağ aldırma ve göğüs estetiği yaptırdığı sırada yaşanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Olayın ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Donald Trump’ın üretmeyi planladığı yeni gizemli cihaz: “Trump Telefonu”

Donald Trump’ın üretmeyi planladığı yeni gizemli cihaz: “Trump Telefonu”

İmamoğlu’ndan ‘etkin pişmanlık’ açıklaması: Gerekirse o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın, ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım

İmamoğlu’ndan ‘etkin pişmanlık’ açıklaması: Gerekirse o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın, ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım