Cumartesi Anneleri 1032’nci haftada: Ayhan ve Ali Efeoğlu kardeşler nerede?

Cumartesi Anneleri 1032. Haftada Ali ve Ayhan Efeoğlu’nun Akıbeti Soruldu

T24 Haber Merkezi

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri gerçekleştirdikleri oturma eylemi ile gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormaya devam ediyor. 1032. haftada, 6 Ekim 1992’de kaybolan Ayhan Efeoğlu ile 5 Ocak 1994’te kaybolan Ali Efeoğlu’nun durumu tekrar gündeme geldi.

Geçmişte yaşanan acı olayların üzerinden uzun yıllar geçse de hala cevaplanmayan sorular var. Bu hafta yapılan açıklamayı Cumartesi Anneleri adına Oya Ersoy okudu.

Yeni Başlangıçlar ve Adalet İstemi

Açıklamada, “Bugün 2025’in ilk cumartesi günü. Yeni bir yıl, umut dolu yeni başlangıçlar demektir. Biz ise hala kayıplarımıza ve adalet arayışımıza devam ediyoruz. 2025’in bizi kayıplarımıza ve ülkemizi barışa, adalet ve huzura götürmesini diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Cumartesi Anneleri, yıllardır Galatasaray Meydanı’nda hak arayışlarını sürdürüyorlar. Ancak hala adaletin sağlanmadığına dikkat çekiyorlar. Açıklamada, Türkiye’deki hukuk pratiğinin sorgulanması ve demokratik bir toplum için adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Faillerin Cezalandırılması Talebi

İki yıl arayla kaybolan kardeşler Ayhan ve Ali Efeoğlu’nun dosyasının hala aydınlatılmadığı belirtildi. Aile, adaletin yerine getirilmesi için çaba gösteriyor olsa da, soruşturmaların zaman aşımına uğradığı bilgisi paylaşıldı.

2011 yılında eski bir Özel Harekat polisi, Ayhan Efeoğlu’nun işkence ile öldürüldüğüne dair şok eden ifadeler verdi. Bu itiraflar üzerine aile, dosyanın tekrar açılmasını ve adaletin yerini bulmasını talep etti.

Adalet Talebi ve Kararlılık

Aile, yıllar geçse de hala kayıplarının peşini bırakmayacaklarını belirtti. Adaletin sağlanması ve gerçeğin açığa çıkarılması için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladılar. Devletten haklı taleplerinin karşılanmasını bekleyen aile, adaletin yerini bulmasını umut ediyor.

Related Posts

Suriye’nin Dünya Bankası’na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

Suriye’nin Dünya Bankası’na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

Dışişleri’nden Türkiye, ABD ve Ukrayna görüşmesiyle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye, ABD ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek” ifadeleri kullanıldı.

‘Yayıncı Üniversitesi’ne 1 milyon kişi başvurdu

Twitch’in popüler yayıncılarından Kai Cenat, içerik üreticileri için “Yayıncı Üniversitesi” adını verdiği yeni projesini duyurdu. Henüz açıklanmayan bir üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek bu etkinlik için kısa sürede 1 milyondan fazla başvuru yapıldı.

Moldova’nın başkenti Kişinev’de LGBT yürüyüşleri, gösterileri ve propagandası yasaklandı

Kişinev Belediye Başkanı Ceban yaptığı açıklamada şehirde LGBT yürüyüş, gösteri ve propagandasının yasaklandığını duyurdu.

Hamas’tan ABD’ye Gazze’de ateşkes ve insani yardım girişi için sözünü tutma çağrısı

Hamas’tan ABD’ye Gazze’de ateşkes ve insani yardım girişi için sözünü tutma çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştü.