CHP’li Kartal Belediyesi’ne operasyon: Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e hapis istemi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 2019 ile 2021 yılları arasında, belediyeye ait 44 adet taşınmazın Devlet İhale Kanunu’nun 51’inci maddesi hükümlerine aykırı olarak kiraya verilerek şüphelilerin görevlerini kötüye kullandıkları iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

“RAKABETTEN UZAK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ”

Hazırlanan iddianamede İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan teftişe de yer verildi. İddianamede, Kartal Belediyesi’ne ait taşınmazların kiraya verilmesi iş ve işlemlerinin tamamında hukuka aykırı olarak davranıldığı belirtildi.

44 adet ihalenin tamamının tek katılımcı ile rekabetten uzak bir ortamda gerçekleştiği, yüklenicilere rekabetsiz bir ortamda çok cüzi pay artışları ile kiracı olma hakkı sağlandığı anlatıldı.

İddianamede, bahsi geçen eylemler ile alakalı savunmaları alınan şüphelilerin suçlamaları kabul etmeyerek haklarında takipsizlik kararı verilmesini talep ettiklerine yer verildi.

CEZA İSTEMLERİ

Yüksel’in de aralarında bulunduğu 19 şüphelinin zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlamasıyla 10 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Dosyada iki şüpheli için ise görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Related Posts

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Hesabını ne zaman soracaksın?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullandı.

Kadınlara askerlik zorunlu oldu! Bugün itibariyle başladı

Danimarka’da kadınlara askerlik zorunlu oldu. 18 yaşına dolduran askere alınacak.

Kabine’de İmralı tartışması

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak.

Almanya’dan Türkiye’ye Eurofighter onayı! Anlaşma yolda…

Alman medyası, Merz hükümetinin Türkiye’ye Eurofighter savaş uçaklarının ihracatına olumlu baktığını bildirdi. Handelsblatt gazetesi, satış anlaşmasının yakın zamanda gerçekleşeceğini vurguladı. Savunma haber sitesi Army Recognition ise bu kararın …

İstanbul Barosu’ndan gözaltına alınana avukatlarla ilgili açıklama

İstanbul Barosu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirilen bir etkinlikte 40 yurttaşla birlikte avukatların da gözaltına alındığını belirterek, “Avukatlara yönelik gözdağı niteliğindeki artan uygulamalar, demokratik toplum düzenine açık bir müdahaledir” açıklamasını yaptı.