İstanbul CHP İl Başkanı Çelik’ten Ekrem İmamoğlu Açıklaması
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkındaki tartışmalara cevap verdi. Çelik, şunları kaydetti:
“Sevgili Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak 15,5 milyon oy ile halkımız tarafından görevlendirildi. Mevcut iktidara meydan okuyacak ve Türkiye’nin sorunlarını çözecek Cumhurbaşkanı adayı olduğu için siyasi rakibi tarafından cezaevinde. Yani, esir alınan sadece bir kişi değil, milletimizin iradesi, egemenliği ve gelecek umutlarıdır. Başkanımız Ekrem, şu anda Silivri cezaevinde, ülkemizin sorunlarına çare olacak hükümet programı üzerinde çalışmaktadır.
Yaşadığımız hukuk, ekonomi, güvenlik ve sosyal krizlerin tek sorumlusu mevcut adaletsizlik rejimidir. Ekrem İmamoğlu’nun ve diğer başkanlarımızın tutukluluğu, ülke ekonomisini, demokrasiyi ve toplumsal barışı etkilediği için Türkiye’nin sorunudur. Tüm siyasi tutsakların özgür olduğu bir Türkiye; huzurlu ve umut dolu bir Türkiye’dir. Bu sebeple, hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız, yaptırmayacağız.”