Trump’ın Tarife Kararları Piyasaları Etkiledi
ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da duyurduğu tarife kararları ve sonrasında gelen misillemeler, piyasalarda büyük dalgalanmalara neden oldu.
Trump’ın ek gümrük tarifelerine karşılık birçok ülke müzakereye sıcak bakarken, Çin ise ABD ile karşılıklı restleşmeyi tercih etti. Bu durum, dünya ekonomisinin iki devinin karşılıklı olarak art arda hamleler yapmasıyla piyasalarda ciddi bir sarsıntı yarattı.
Borsa İstanbul da bu durumdan nasibini aldı. BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,71’lik bir düşüşle 9.409 puana geriledi. Endeksteki değer kaybı, Çin ile ilgili gelen negatif haberlerle daha da arttı.
Endeks, 9277-9472 bant aralığında dalgalanırken, saat 14:48 itibarıyla yüzde 1,73’lük bir değer kaybıyla 9316 puanda bulunuyordu. Aynı dakikalarda bankacılık endeksi yüzde 3,20, holding endeksi ise yüzde 1,18 oranında değer kaybetti. Günün ilk yarısında toplam işlem hacmi 35,4 milyar lira olarak kaydedildi.
Teknik analize göre, BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.600 puan direnç, 9.350 ve 9.250 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.
Dün yurt içinde alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,74’lük bir artışla 9.477 puandan tamamlamıştı.
More Stories
90 günlük ara etkisini gösterdi: Kripto piyasası coştu!
Avrupa Birliği’nin Trump’a karşı misillemesi alay konusu oldu
TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksinde büyük artış!