İzmir’de termometreler 42 dereceyi gösterdi: Meydanlar bomboş kaldı

Meteoroloji, Ege Bölgesi’ndeki illerin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin açıklayıp, uyardı. Kentte, 11 ile 17 Ağustos tarihleri arasında hava sıcaklığı yüksek seyredecek. Bu durum, özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-8 derecenin üzerine çıkmasına neden olacak. Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün tahminine göre bugün hava sıcaklığı 42 dereceye ulaşırken, yarın ise 41 derece olması bekleniyor. Haftanın diğer günleri ise sıcaklık 38 ile 36 derece arasında değişeceği, hafta sonuna kadar ise 34 dereceye kadar düşeceği tahmin edildi. Hafta boyunca en yüksek nem oranı ise 57 ile 62 oranında değişecek. Kent merkezlerinin yanı sıra Tire, Beydağ, Kiraz, Ödemiş gibi iç ilçelerde öğlen saatlerinde hava sıcaklığının 44 derecelere kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

‘ÇINAR AĞAÇLARININ DİPLERİNDE SERİNLEMEK İÇİN TOPLANIYORUZ’

Emekli Doğan Dikeci (65) ise evden pek fazla çıkmadığını, çıktığı zaman ise kahvehane gibi serin yerleri tercih ettiğini söyledi.

Ersan İlçi (70) de “Hava çok sıcak biz de bu çınar ağaçlarının diplerinde serinlemek için toplanıyoruz. Yaşlılarımızla sohbet ediyoruz. Evler durulmuyor çok sıcak. Sıcaktan korunmak için deniz havası alıyoruz” diye konuştu.

Ahmet Tokat (64) ise “Hava çok sıcak. Tansiyon hastasıyım, fazla güneşe çıkmıyorum. O nedenle arkadaşlarımla gölgede oturup sohbet ediyorum. Çok bunaldık” ifadelerini kullandı

‘GENÇLER BİLE SICAĞA DAYANAMIYOR’

Vatandaşlardan Yusuf Özcan (39), mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığını belirtip, “İşlerimi ya sabah halletmeye çalışıyorum ya da akşam çıkıyorum. Çünkü sıcaklar bayağı bir rahatsız ediyor. Dışarıya çıktığımızda da çoğunluk gölgede duruyoruz. İzmir’de yine biraz olsun ağaç var. Fuar alanı daha serin oluyor. Oradan yürümeye çalışıyoruz. Ancak bazı otobüslerde klima çalışmıyor. Bu çok üzücü bir durum. Gençler bile dayanamıyor, yaşlı, hamile veya engelli vatandaşlarımızı düşünmek lazım” dedi.

Related Posts

Şamil’dan Tayyar’dan yeni ‘Mehmet Uçum’ açıklaması: ‘Mesajım adresine ulaştı, benim için mevzu kapandı’

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, gözaltına alınan Avukat Rezan Epözdemir’le ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum başta olmak üzere “‘hatırlı’ çok sayıda ismin devrede olduğunu” iddia etmişti. İddiaların çok ses getirmesi ve Uçum’un suç duyurusu kararının ardından Tayyar, “Mesajım adresine ulaştı” deyip konunun kendisi için kapandığını belirtti.

Kapısı açık ve plakasız hurda otomobil dikkat çekti

Gökmeydan Mahallesi Dönence Sokak üzerinde park halinde olan hurda bir otomobil göze çarptı. Kapısı açık vaziyetteki plakasız otomobilin tekerleğinin patlak olduğu ve durduğu yerin altından otlar çıktığı görüldü. Çevre sakinleri arasında merak …

Çaykara’da Yazlık Sinema Günü

Çaykara’da ‘Öğretmen’ filmi ile yazlık sinema günü etkinliği düzenlendi.

SON DAKİKA HABERİ | İBB’ye yeni operasyon: 14 gözaltı kararı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB)yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. Jandarmanın yürüttüğü operasyonda 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 ölü, 1’i bekçi 2 yaralı

Erzurum’da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, kavgaya müdahale etmek isteyen bekçiyle beraber 2 kişi yaralandı.

Kuzey Amerika’nın en büyük kömür fabrikasında patlama: Bir işçi öldü, onlarcası enkaz altında

Pittsburgh yakınlarındaki Clairton Coke Works fabrikasında meydana gelen patlama sonucu bir kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi enkaz altında kaldı.