Adana Büyükşehir Belediyesi davası bilirkişiye gönderildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Reklam İhaleleri Davası Devam Ediyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin reklam ihalelerine karıştıkları ve rüşvet aldıkları iddiasıyla açılan dava devam ediyor. Davada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanı Mürüvet Sızlı da bulunuyor. Toplamda 12 kişi hakkında 7 ila 19 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor. Mahkeme, dava dosyasını bilirkişiye gönderme kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’ne bir reklam firması sahibi, 22 Temmuz 2022’de Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve reklam ajansları hakkında rüşvet iddialarıyla şikayetçi oldu. Soruşturma sonucunda 12 kişi “Kamu kurumlarının ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar arasında belediye başkanı danışmanı Mürüvet Sızlı da var. Sanıkların avukatlarıyla birlikte mahkemeye katılan Sızlı, tutukluluk sürecinin psikolojisini etkilediğini belirterek adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddedip benzer taleplerde bulundu.

Related Posts

Görüntü tepki çekmişti: Öğretmen için hareket geçildi

İstanbul’da bir ilkokulda öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 kişi öldü

Afganistan’ın kuzeyindeki Samangan vilayetindeki kömür madeninde meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Papa 14. Leo’dan Gazze çağrısı

Papa 14. Leo bugün ilk defa halka seslendi. Bu kapsamda bir konuşma yapan Papa Leo, “Gazze’ye onurlu insani yardımın girmesi ve bölgede bedeli üzücü bir şekilde çocuk yaşlı ve hastalar tarafından ödenen düşmanlığın son bulması çağrımı yineliyorum …

Son dakika… Meclis Genel Kurulu’nu terk etmişlerdi: CHP, HSK seçimlerini AYM’ye taşıdı

Son dakika haberi… CHP, Meclis’te yapılan HSK seçimlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle AYM’ye başvurdu. CHP, dün yapılan seçime usul üzerinden itiraz etmiş ve Meclis’i terk etmişti.

Bir il daha AKP’den CHP’ye geçti! 28 kentin yedisinde renk sarıdan kırmızıya döndü

ORC Araştırma’nın 7 ilde yaptığı genel seçim anketinde 1 ilin AKP’den CHP’ye geçtiği görüldü. Aynı araştırma şirketinin iki farklı tarihte yaptığı anketlerle beraber 28 kentin 7’si AKP’den CHP’ye geçmiş oldu.

Erdoğan’dan yeni anayasa açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni anayasa noktasında çalışmamak veya onu ertelemek mümkün değil. Arkadaşlarımız şu an itibariyle yeni anayasanın hazırlığı için bir çalışmayı sürdürüyorlar, sürdürecekler” dedi.