Ukrayna Parlamentosu, ABD ile ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Ukrayna-Anahtar Kelime

Ukrayna Başbakanı Yaroslav Şmigal, ABD ile imzalanan ekonomik ortaklık anlaşmasının ülke ekonomisi için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, stratejik işbirliğinin güçlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Meclis oylamasında, anlaşmanın detaylarıyla ilgili teknik görüşmelerin tamamlandığı belirtildi.

Ülkenin Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 338 milletvekilinin anlaşmaya “evet” dediğini duyurdu.

Parlamentonun onayını alan anlaşmayı değerlendiren Başbakan Şmigal, “Ekonomiyi canlandırmak, Ukrayna’yı güçlendirmek ve halkın refahını artırmak yolunda önemli bir adım attık” dedi.

Stratejik İşbirliği

Uzun müzakereler sonucunda imzalanan ekonomik ortaklık anlaşması, 1 Mayıs tarihinde nadir toprak elementlerini de kapsayacak şekilde ABD ile yapıldı.

Anlaşmaya göre, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu” kurulacak.

Ayrıca, imzalanan ekonomik ortaklık anlaşması, ABD’ye Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişim imkanı tanıyarak, karşılığında askeri ve finansal destek sağlayacak.

ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmanın Kiev için bir “güvenlik garantisi” olduğunu belirterek, Rusya’yı “engelleyeceğini” dile getirdi.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise anlaşmayı yorumlayarak, “Borç yok. Ukrayna’ya yatırım yapacak ve ülkeye kazanç sağlayacak bir kalkınma fonu oluşturuluyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yarın ameliyata alınacak

19 Mart operasyonlarında tutuklanan ve yaşadığı sağlık sorunlarının ardından İzmir Katip Çelebi Hastanesi’nde yatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için ameliyat kararı verildi. Patoloji raporunda lenfatik bulgulara rastlanan Çalık’ın boynundaki kitle yarın yapılacak operasyonla alınacak.

Karısını dövmek yetmedi! Araya girenler de payını aldı

Şanlıurfa’da bir şahıs, karısını sokak ortasında dövdü. Olayı gören bir vatandaş ise müdahale etmek isterken, şahsın tepkisiyle karşılaştı.

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

DSÖ’den tüm ülkelere: 2035’e kadar tütün ürünleri ile alkollü-şekerli içeceklerin fiyatlarını yüzde 50 oranında artırın

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dünyadaki ülkelere tütün ürünleri, alkol ve şekerli içeceklerin gerçek fiyatlarını 2035 yılına kadar en az yüzde 50 oranında artırmaları çağrısında bulundu.

Dünyada gündem olmuştu: Sean ‘Diddy’ Combs davasında karar açıklandı

Ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs, New York’ta görülen federal davada insan ticareti ve çete üyeliği gibi ömür boyu hapis cezası gerektirebilecek en ciddi suçlamalardan beraat etti. Ancak Combs, fuhuşla bağlantılı bazı suçlardan suçlu bulundu. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından ünlü rapçi diz çökerek dua etti.

Sıra beklediği için sinirlendi; Kasiyer kadının burnunu kırdı!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir markette kasiyer Kübra K., tartıştığı müşteri Vedat K.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Burnunda çatlak oluşan kasiyer hastaneye kaldırıldı, şüpheli ise gözaltına alındı.