Almanya Başbakanı Merz: Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerden derin endişe duyuyoruz

Almanya Başbakanı Friedrich Merz Gazze Şeridi’ndeki Durumdan Endişeli

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerden derin endişe duyduklarını söyledi. Merz, dün Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Merz, İsrail hükümeti ve ordusunun meşru çıkarlarını savunarak, “Ancak onların Gazze Şeridi’ndeki sivil halka karşı da insani yükümlülükleri bulunuyor. İsrail hükümetinin bu yükümlülüğün bilincinde olduğunu ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yardım malzemelerine erişim için çeşitli seçenekler olduğunu vurgulayan Merz, “Onlar bunlardan faydalanabilmeli. Bunu yapmak İsrail hükümetinin sorumluluğundadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul’un hafta sonu İsrail’e gideceğini belirten Merz, bunu İsrail hükümetine de ileteceğini aktardı.

“Kayıtsız şartsız İsrail’in yanındayız” ifadesini kullanan Merz, İsrail’in sivil halka karşı sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

“Ukrayna’da Kalıcı Barış için İşbirliği Yapacağız”

Başbakan Merz, Macron ile Fransa-Alman Savunma ve Güvenlik Konseyi’ni güçlendirmek konusunda mutabık kaldıklarını dile getirdi. Merz, “Ukrayna’ya verdiğimiz desteği daha da iyi koordine etmek, ulusal savunma ve tedarik planlarımızı daha da uyum içinde olmasını sağlamak ve güvenlik ve savunma politikasına ilişkin stratejik sorulara yeni yanıtlar bulmak istiyoruz.” dedi.

Ukrayna’nın mücadelesinde Almanya ve Fransa’ya güvendiğini belirten Merz, ABD Başkanı Donald Trump’a savaşı sonlandırmak ve Ukrayna’daki ölümleri durdurmak için destek verdiklerini açıkladı.

Merz, “Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için ABD, Ukrayna ve Avrupalı ortaklarımızla yakın çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Ukrayna’ya Güvenlik Garantileri

Bir ateşkes sağlandığında ABD’nin liderliği ve katılımıyla ateşkesin izlenmesine hazır olduklarını belirten Merz, ayrıca ortaklarla birlikte Ukrayna’ya güvenlik garantileri sunabileceklerini belirtti.

Kalıcı bir ateşkes ve Rusya ile anlaşma sağlanana kadar Ukrayna’ya verilecek güvenlik garantilerinin kapsamı hakkında bilgi veremeyeceklerini ifade eden Merz, “Çünkü henüz koşulları bilmiyoruz. Bizim açımızdan ABD’nin bu süreçte ve Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantilerinde yer alması önemli.” şeklinde konuştu.

TIKLAYIN – Almanya’nın yeni başbakanı Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz oldu

TIKLAYIN – Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz kimdir?

Related Posts

Pakistan ordusu duyurdu: Hindistan’a ait 25 İHA düşürüldü

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Pakistan hava sahasında Hindistan’a ait 25 insansız hava aracının (İHA) etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Hindistan hükümeti, Pakistan’ın bazı askeri hedefleri vurduğunu ilk kez resmi olarak kabul etti.

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta imzalanan ikili ekonomik ortaklık anlaşmasının parlamentoda oy çoğunluğuyla kabul edildiğini duyurdu. Söz konusu anlaşma, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor.

Minguzzi davası ertelendi

İstanbul Kadıköy’deki bit pazarında 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin dava ertelendi.

Bülent Arınç’tan ‘Sırrı Süreyya Önder’e suikast’ sorusuna dikkat çeken yanıt: Görev alanlar dikkatli olsun

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’a Meclis’te taziye ziyaretinde bulundu. Önder’e suikast girişimi iddiasına ilişkin soruya Arınç, !Bu süreçte görev alan insanların çok dikkatli olmaları ve devletin onları yakın koruma altında tutmaları gerekir” dedi.

Putin: Rusya-Çin ilişkileri, tarihteki en yüksek seviyeye ulaştı

Putin ve Şi, 3.5 saat süren görüşme sonrası küresel stratejik istikrarla ilgili ortak bildiriyi imzalayıp basın toplantısına başladı.

Son dakika… Büyükçekmece Belediyesi’ne soruşturma

Son dakika… İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Büyükçekmece Belediyesi’ne yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir