Avrupa Parlementosu, sürekli reddedilen vizeler için rapor yayınladı

Avrupa Parlamentosu Türkiye Vize Başvurularını Değerlendirdi

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’den yapılan ve reddedilen vize başvuruları hakkında detaylı bir açıklama yaptı. Avrupa Komisyonu’nun yıllık ülke raporuna dayanan Türkiye Raporu’nda, Türk vatandaşlarının Schengen başvurularında yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı.

Rapora göre, artan başvurular ve kötüye kullanım endişeleri, yaşanan sorunların temel kaynağını oluşturuyor. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’un kaleme aldığı belge, Mayıs ayında Strasbourg’da tartışılacak ve oylanarak kabul edilecek.

Belgede, vize erişimini kolaylaştırmak için siyasi iradenin olduğuna dikkat çekilirken, teknik ve idari engellerin giderilmesi için AB ülkelerine ve Türkiye’ye çağrı yapıldı.

2023 yılında Türkiye’den Schengen için 1 milyon 55 bin başvuru yapıldığı ve bunların 867 bininin onaylandığı belirtilirken, ret oranının yüzde 16,1 olduğu kaydedildi. Ayrıca, vizeyle giriş yaptıktan sonra iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısında da artış görüldü.

AB Türkiye Delegasyonu, Türk vatandaşlarına vize vermeyi durdurduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, konsoloslukların daha fazla başvuruyu işleme aldığını belirtti. Türkiye’nin vize muafiyeti alabilmesi için tamamlaması gereken kriterler arasında terörle mücadele yasasında reform, Europol ile işbirliği anlaşması gibi unsurlar yer alıyor.

Related Posts

İstanbul’da sıcaklık alarmı: İlçe ilçe dereceler açıklandı, asfalt 50 dereceye çıkacak

İstanbul’da sıcak hava dalgası etkisini artırdı. Gölgede 35 dereceye ulaşan sıcaklık, asfalt yüzeylerde 50 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji ve AKOM, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığını duyurdu. Uzmanlar, 11.00 ile 17.00 saatleri …

ABD’de bir köyü sel vurdu: 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin New Mexico eyaletinde sel meydana geldi. Yetkililer, selden etkilenen bir köyde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Macron İngiliz Prensesi’ni görünce, kaşı gözü ayrı oynadı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Windsor Sarayı’ndaki akşam yemeğinde Prenses Kate’e göz kırpması sosyal medyada olay oldu. Eşi Brigitte’in soğuk tavrının ardından gelen bu jest, çiftin İngiltere ziyaretine damga vurdu.

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Bahçeli’nin ardından Erdoğan’dan da “İmamoğlu davası TRT’de yayınlansın” talebine yeşil ışık!

Son Dakika… Bakan Tunç’tan açıklama geldi: Murat Çalık tahliye olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık raporuyla ilgili AKP Grup toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Son Dakika… 18 bin sağlık personeli alımı için Bakan Memişoğlu’ndan kritik açıklama

Son Dakika Haberi… AKP Grup Toplantısı öncesinde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 18 bin sağlık personeli alımı için tarih verdi .