Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akşehir’deki Kiraz Bahçelerini İnceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya’nın Akşehir ilçesinde bulunan kiraz bahçelerine yapmış olduğu incelemelerde, bahçelerin durumu hakkında bilgi aldı.

Akşehir’in Saray Mahallesi’nde zirai dondan zarar gören kiraz bahçelerini gezen Bayraktar, yetkililerden ve üreticilerden bahçelerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayraktar, Türkiye’nin son yıllarda doğal afetlerden büyük ölçüde etkilendiğini belirtti.

Ocak ve şubat aylarında beklenen yağışların olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesinin ortaya çıktığını vurgulayan Bayraktar, “Mart ayında yaşanan don olayları özellikle Akdeniz Bölgesi’ndeki narenciye üretimine büyük zarar verdi. Ancak nisan ayındaki yağışlar, yer altı su kaynakları ve barajlar açısından olumlu bir gelişme sağladı.” şeklinde konuştu.

Bayraktar, geçtiğimiz günlerde meydana gelen üç günlük don olayının meyve ağaçlarına zarar verdiğini ifade etti.

Bölgede yapılan tespitler doğrultusunda, Akşehir ilçesinde badem, ceviz ve kayısıda yüzde 95, erik, kiraz, şeftali, üzüm ve vişnede yüzde 90, armut, ayva ve elmada yüzde 80, çilekte ise yüzde 60 oranında zarar meydana geldiği belirtildi. Ayrıca buğday, arpa ve şeker pancarı gibi ürünlerde de zarar tespit çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Üreticilere destek olma zamanı geldi.” şeklinde konuştu.

Bayraktar’a, Akşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Küçükpolat ile çevre ilçelerdeki ziraat odası başkanları da eşlik etti.

Related Posts

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Ticaret Bakanlığı’ndan deprem fırsatçılarına ceza

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremler neticesinde deprem çantası ve çadır denetiminde bulundu. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesileceği açıklandı.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, ons altın fiyatlarındaki yükselişinin arkasında gerçekçi bir neden bulunmadığını belirterek, ‘Bu balon öyle bir patlar ki, herkesin elinde kalır ve çok ciddi bir zarar oluşur” ifadelerini kullandı.

Borsa güne yükselişle başladı: 25 Nisan 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir