İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

İsrail ordusu Han Yunus’ta Hamas hedeflerini vurduğunu duyurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’ta Hamas hedeflerine yönelik saldırı düzenlendiğini belirtti.

Hindistan saldırılarında ölen Pakistanlı sivillerin sayısı ortaya çıktı

Pakistan ordusu, Hindistan’ın düzenlediği askeri operasyon nedeniyle sivil kayıplara ilişkin resmi açıklama yaptı. Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR), “Sindoor Operasyonu” adı verilen saldırılarda 40 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bursa’da ev yangını: Yaşlı kadın can verdi

Bursa’da bir evde çıkan yangın 1 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Kurum: İstanbul için alınan kararlar masada kalmayacak, bizzat takipçisi olacağım

Bakan Kurum: İstanbul için alınan kararlar masada kalmayacak, bizzat takipçisi olacağım

Ateşkesin ardından Pakistan’da orduya destek gösterileri düzenleniyor

Hindistan’ın 7 Mayıs’taki füze saldırısıyla Yeni Delhi ile İslamabad arasında başlayan gerilimin ateşkesle sonlandığı Pakistan sokaklarında, orduya destek gösterileri düzenleniyor. Pakistan’ın birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.

Avrupalı liderler ateşkes için Kiev’de

Almanya, Fransa, İngiltere ve Polonya liderleri Rusya’ya, Ukrayna’da ateşkes ve müzakere masası çağrısı yapmak için Kiev’i ziyaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir