Fenerbahçe California Derneği’nden Los Armenios’a ‘Cengiz Ünder’ tepkisi: Hukuki süreç başlatıldı!

abdpost.com / ABD (İGFA) – Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Cengiz Ünder’in Los Angeles FC’ye transfer haberlerinin ardından, Los Angeles’taki Ermeni topluluğunun tepkileri gün yüzüne çıktı.

ABDPost.Com’un haberine göre Ermeni taraftar grubu Los Armenios, Cengiz Ünder’in transferini protesto ederek kulüp yönetimine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ermeni halkının geçmişte yaşadığı acılar göz önüne alındığında, bu adımın topluluklarının duygularına saygısızlık olacağı vurgulandı.

Ayrıca, transferin gerçekleşmesi halinde kulübün sadık taraftar kitlesinin büyük bir kısmının protesto olarak sezonu boykot edeceği öne sürüldü.
Los Armenios, bu transferin toplumsal etkilerini ve tarihsel duyarlılıkları dikkate alarak, kulüp yönetiminin Ermeni topluluğunun hassasiyetlerine saygı göstermesini talep etti.

LOS ARMENIOS’A YANIT GELDİ

Bu açıklamalara karşılık Fenerbahçe California Derneği, Los Armenios’un tepkilerine sert bir yanıt verdi. ABDPost.Com’un haberine göre Dernek, sporun siyasetten uzak tutulması gerektiğini belirterek, Cengiz Ünder’in yalnızca yeteneği ve futbola katkılarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Fenerbahçe’nin, her oyuncusunu kültürel geçmişine bakmaksızın desteklediğini ve bu tür açıklamaların futbolun kapsayıcı ruhunu yansıtmadığını belirtti.

Ayrıca, Fenerbahçe California Derneği, Los Armenios’un ifadelerinin haksız yere düşmanlık ve nefret söylemi içerdiğini belirterek hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Dernek, farklılıkların birleştirici olduğunu ve sporun insanları birbirine yakınlaştırması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Can Atalay’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ için veda mesajı

Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yıllarını verdiği, her türlü sıkıntıya katlandığı ‘barış’a ülkemiz tez zamanda kavuşsun. Onun arkasından yollayacağımız en büyük armağan ‘barış içinde yaşayan bir ülke’ olacaktır. Güle güle Sırrı abi… Seni unutmayacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

İsveç, savunma harcamalarını GSYİH’nin yüzde 3,5’ine çıkarmayı hedefliyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO müttefiki devletlerin savunma harcamalarının Gayri Safi Yurt içi Hasılalarının (GSYİH) yüzde 3,5’ine çıkarılması yönünde karar alacaklarına inandığını söyledi.

İmamoğlu: Her zaman zulme meydan okudu Beyazıt, şimdi de meydan okuyacak

İmamoğlu: Her zaman zulme meydan okudu Beyazıt, şimdi de meydan okuyacak