BM Yüksek Komiseri’nden Suriye’ye Yaptırımların Kaldırılması Çağrısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Suriye’ye Yatırım Çağrısında Bulundu

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını ve yatırımların artırılmasını istedi. Grandi, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, Suriye ve Lübnan’daki temaslarının ardından yaptığı açıklamalarda bulundu.

Suriyeli mültecilerin yaşadığı zorluklara ve ülkelerinden edildiklerine dikkat çeken Grandi, Suriye’deki durumu yakından incelediğini ve Suriye’deki yeni yönetimle yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı. Ülkeye dönme kararı alan Suriyelilerle ilgili bilgi paylaşımında bulunan Grandi, uluslararası toplumdan Suriye’ye destek çağrısında bulundu.

Grandi, Suriye’ye yapılan yardımların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Yatırımların artırılması, yeniden yapılanma ve iyileşme için gerekli adımların atılması gerekiyor” dedi. Ayrıca AB’nin Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesi yol haritası üzerinde çalıştığını ancak bu tür uygulamaların genişletilmesi gerektiğine işaret etti.

Grandi, Türkiye’nin Suriyelilere yönelik yardımlarını ve ülkeye dönüş süreçlerini övgüyle karşıladı. Türkiye’nin bu konudaki prosedürlerinin ve uygulamalarının örnek teşkil ettiğini belirten Grandi, Türk yetkililerin titiz çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Related Posts

Emniyet’ten jammer açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden jammer açıklaması geldi. Emniyet, belediye başkanlarının jammer kullanmasının yasak ve yetkisiz olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kendisinin jammer kullamadığını dile getirip İmamoğlu’na tepki gösterdi. İmamoğlu’nun korumasının ifadesi ortaya çıktı.

Karaman’da BTP kongresi yaptırılmamıştı… Ayrıntılara Cumhuriyet ulaştı: ‘Erdoğan’ın fotoğrafı Atatürk ile kapatılınca…’

Bağımsız Türkiye Partisi, dün Karaman’da 9. Olağan Kongresi’ni yapacağı salona ücretini ödeyip duyurusunu ödediği halde alınmadı. Olayın ayrıntılarına Cumhuriyet ulaştı.

Feribot ve tekne çarpıştı, 2 kişi hayatını kaybetti

Florida’da bir tekne ile feribotun çarpışması sonucu iki kişi öldü. Yaralıların tamamının feribottan olduğu, teknenin olay yerinden kaçtığı açıklandı.

Suriyeli Kürtlerden “demokratik devlet” çağrısı

Suriyeli Kürt grupların düzenlediği konferansta “demokratik ve ademimerkeziyetçi bir devlet” çağrısında bulunuldu. SDG komutanı Mazlum Abdi, konferansın amacının Suriye’yi bölmek değil, birleştirmek olduğunu belirtti.

Artvin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 9 gözaltı

Artvin ve Trabzon’da kaçak silah imalatı ve ticareti yapan 9 şüpheli gözaltına alındı.

Sancaktepe’de korkutan anlar: Binanın balkonu çöktü

İstanbul Sancaktepe’de 5 katlı metruk binanın en üst katında bulunan dairenin balkonu çöktü. Binanın 3 yıldır boş olduğu öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir