Aile hekimlerinin eylemi devam ediyor: Hastane çalışanları da destek verdi

Aile Hekimlerinden İş Bırakma Eylemleri Devam Ediyor

Aile hekimleri 5 günlük iş bırakma eylemlerinin 3. gününde. Bu sefer hastanelerde çalışan doktorlar da destek verdi. İstanbul’daki buluşma noktası İstanbul Tıp Fakültesi önüydü. Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Pınar Saip, “Sesimizi duyan var mı? Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz. Halkın sağlığını korumak ve geliştirmek istiyor musunuz? Hekimlerin, ebe, hemşire ve sağlık emekçilerinin sorunlarını çözmek istiyor musunuz?” şeklinde konuştu.

Doktorlar hastalara seslerini duyurmaya çalıştı, eylemlerinin nedenlerini anlattı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç, “Burada bizi dinleyen hastalarımız var. Sağlık çalışanlarını kötü şartlarda çalışmaya zorlayan her türlü uygulama sizlerin aldığı hizmetin kötüleşmesi demek oluyor.” ifadelerini kullandı.

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları, 1 Kasım’da yürürlüğe giren Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin geri çekilmesini istiyor. Yönetmeliğin gelir kaybına yol açtığını, hastalarla doktorları da karşı karşıya getirdiğini belirtiyorlar. Doktorlar sağlıkta şiddete, 5 dakikalık muayene sürelerine ve performans sistemine dikkat çekmek istiyor.

Aile Hekimleri Kasım ayından bu yana 3. kez iş bıraktı. Bu haftaki eylemle birlikte son 3 ayda 13 gün iş bırakmış olacaklar.

Related Posts

Karısını dövmek yetmedi! Araya girenler de payını aldı

Şanlıurfa’da bir şahıs, karısını sokak ortasında dövdü. Olayı gören bir vatandaş ise müdahale etmek isterken, şahsın tepkisiyle karşılaştı.

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

DSÖ’den tüm ülkelere: 2035’e kadar tütün ürünleri ile alkollü-şekerli içeceklerin fiyatlarını yüzde 50 oranında artırın

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dünyadaki ülkelere tütün ürünleri, alkol ve şekerli içeceklerin gerçek fiyatlarını 2035 yılına kadar en az yüzde 50 oranında artırmaları çağrısında bulundu.

Dünyada gündem olmuştu: Sean ‘Diddy’ Combs davasında karar açıklandı

Ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs, New York’ta görülen federal davada insan ticareti ve çete üyeliği gibi ömür boyu hapis cezası gerektirebilecek en ciddi suçlamalardan beraat etti. Ancak Combs, fuhuşla bağlantılı bazı suçlardan suçlu bulundu. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından ünlü rapçi diz çökerek dua etti.

Sıra beklediği için sinirlendi; Kasiyer kadının burnunu kırdı!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir markette kasiyer Kübra K., tartıştığı müşteri Vedat K.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Burnunda çatlak oluşan kasiyer hastaneye kaldırıldı, şüpheli ise gözaltına alındı.

17 bin TL’lik vergi 100 bine çıkıyor!

İstanbul Ulus’ta yeni rayiç bedel belirlendi, emlak vergisi fırladı. Beşiktaş’ta emlak vergileri, 2026 yılında 6 kat artacak.