Karadağ’a Vize Uygulaması Başladı
Türkiye’nin Karadağ Büyükelçiliği tarafından yapılan resmi açıklamaya göre bugünden itibaren Karadağ’a seyahat edecek Türk vatandaşlarına vize uygulanacak.
Açıklamada, Karadağ’ın Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat uygulamasını sonlandırdığı ve bundan böyle bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarının 30 Ekim’den itibaren Karadağ’a seyahat ederken vize almaları gerektiği belirtildi.
Vize işlemlerinin Ankara veya İstanbul’daki Karadağ diplomatik temsilciliklerinden yapılabileceği vurgulanırken, Avustralya, ABD, Kanada, İrlanda, Birleşik Krallık ve Şengen üyesi ülkelerinde oturum izni olan vatandaşların vizesiz olarak Karadağ’a seyahat edebilecekleri ifade edildi.
Olayın Arka Planı
Karadağ medyasında Podgoritsa kentinde Türk vatandaşlarının karıştığı bıçaklı saldırı iddialarıyla ilgili haberler yayınlanmıştı. Bu olayın ardından Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.